Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі «MY.UA» з Катериною Павловою.

«Ситуація на кордоні з Польщею показує, що це спільна політична воля Путіна та Лукашенка. Вся ця подія почала відбуватися та активізовуватися не з Польщі. Це почалось на початку серпня на території Латвії та Литви. А перша хвиля мігрантів була на кордоні Білорусі з Латвією. І тоді ЄС зробив те, що позитивно вплинуло та на що Білорусь не змогла вчасно зреагувати. ЄС наклав заборону перельотів з Кабулу на територію Мінську», - розповів він.

Волковський сказав, що тоді завдяки такому рішенню ситуація виправилась, але Кабул - це не єдине місто, з якого можуть потрапляти мігранти. Ситуація з мігрантами - це новий акт гібридної війни РФ, впевнений він, який вони зараз проводять вже спільно з Білоруссю проти ЄС. А про те, що відбувається на кордоні між Польщею та Білоруссю, ми можемо дізнатися лише з офіційних джерел Польщі, повідомив він, бо у трьох кілометрову зону, яка оточує цей кордон, не дозволяється потрапляти ЗМІ.

«З іншої сторони - це тільки провладні ЗМІ Лукашенка, які показують все так, як їм вигідно. А Лукашенко вже почав порівнювати польських прикордонників з гестапівцями, що вони не дають цим іноземцям навмисно вночі нормально спати, вмикаючи музику. Це абсолютні нісенітниці, тому що всі знають, що поляки намагаються розв’язати це питання в рамках міжнародного права та прав людини. Але якогось вирішення цієї ситуації найближчим часом я не бачу, і все більше мігрантів починає скупчуватися біля польських кордонів», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, чого домагається Лукашенко у ситуації на польсько-білоруському кордоні.

Також Знай.ua писав про те, що Соколовська розповіла, якими можуть бути наслідки навали мігрантів на польському кордоні.