$39.60 €42.27
menu closed
menu open
weather +6 Київ

Британський таксист запобіг теракту. Він побачив у пасажира вибуховий пристрій і замкнув його в автомобілі

Британський таксист запобіг теракту. Він побачив у пасажира вибуховий пристрій і замкнув його в автомобілі Вибух стався біля жіночої лікарні Ліверпуля
Фото: EPA

У британському місті Ліверпуль водій таксі запобіг теракту: він побачив у пасажира на задньому сидінні вибуховий пристрій, вибіг з автомобіля і зачинив у ньому пасажира. Про це повідомляють BBC і Daily Mail.

Інцидент стався вранці 14 листопада. 45-річний таксист Девід Перрі взяв пасажира, який попросив відвезти його до англіканського собору. На той момент там уже зібралися 1200 військовослужбовців та ветеранів, оскільки у Британії був День пам'яті – цього дня британці вшановують загиблих військових та громадянських у двох світових війнах та інших конфліктах.

Однак того дня багато доріг міста перекрили, тому пасажир передумав і попросив підвезти його в центр міста. А коли таксі проїжджало повз жіночу лікарню, чоловік попросив висадити його там.

Під час поїздки Перрі зауважив, що до одягу пасажира прикріплений якийсь дивний предмет, який світиться. Тоді таксист вискочив із машини, а пасажира замкнув усередині. У цей момент чоловік активував саморобну бомбу.

Пасажир внаслідок вибуху загинув. Водій дістав несмертельні травми: порізи, синці, травму барабанної перетинки та вуха.

Після інциденту антитерористичні сили провели рейди містом і затримали трьох чоловіків віком 21, 26 і 29 років, імовірно, причетних до вибуху.