В Україні впроваджують штрафи на продаж ліків дітям. Тепер в аптеках особи до 14 років не зможуть придбати будь-яких медикаментів.

Про це повідомила пресслужба Верховної Ради.

Так, стало відомо, що Верховна Рада 17 листопада ухвалила закон, який передбачає запровадження штрафів за порушення заборони на продаж ліків малолітнім дітям. За перше порушення штрафи становитимуть від 3,4 тисячі грн до 5,1 тисячі грн. За повторне порушення протягом року — від 5,1 тисячі грн до 6,8 тисячі грн.

Аптека, фото: скріншот з відео
Аптека, фото: скріншот з відео

Штрафувати зможуть як аптекарів, так і кур’єрів, у разі купівлі ліків неповнолітніми дистанційно через інтернет.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Варто нагадати, що ще влітку парламент ухвалив закон про заборону продажу медичних препаратів дітям до 14 років. З серпня після підпису президента, він почав діяти. Але щоб закон запрацював повноцінно, потрібно було запровадити покарання за його порушення.

Аптека, ліки - фото youtube
Аптека, ліки - фото youtube

"Ця ініціатива спрямована на обмеження доступу підлітків до лікарських засобів. За статистикою, у 60% випадків діти-самогубці використовують лікарські засоби, щоб вкоротити собі віку. Для них це найдоступніший спосіб суїциду", — пояснює голова комітету Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Нагадаємо, у Vodafone підвищили ціни на послуги: скільки українцям доведеться викласти за дзвінки

Раніше Знай повідомляв, фальшиві сертифікати та підроблені тести: у МВС оприлюднили статистику порушень. Придбання, використання, продаж та підробка фейкових документів про вакцинацію є правопорушенням.

Також Знай писав, процедура огляду на стан сп’яніння: що потрібно знати водію, щоб не втратити 17 тисяч гривень