Об’єднати зусилля з Європою і діяти в спільних інтересах: пропонує Герман Галущенко

Об’єднати зусилля з Європою і діяти в спільних інтересах: пропонує Герман Галущенко
Україна запропонувала концепцію Регіонального партнерства для енергетичної безпеки.

Україна та Європа мають об’єднати зусилля, щоб усунути ризик надмірної залежності від «Газпрому» в довгостроковій перспективі. Міністр енергетики України Герман Галущенко поділився такою ідеєю під час онлайн-дискусії Talks Geopolitics Європейського політичного центру (EPC). Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Якщо ми зможемо об’єднати зусилля і будемо діяти в наших спільних інтересах, це допоможе протидіяти тактичним рухам з боку Росії. Нам вдасться відстояти європейські цінності, які Росія ставить під сумнів, а також створити гнучкий і зручний для споживачів ринок, який не зможе бути предметом маніпуляцій, - сказав Герман Галущенко.

Суть концепції у тому, що в короткостроковій перспективі забезпечити додаткові потоки газу у район Баумгартена вже цієї зими українським маршрутом. На майбутнє потрібно буде розробити комерційно привабливі умови для доставки газу з додаткових джерел у район Баумгартена, зокрема, для резервних сховищ газу.

Ми вже запропонували забезпечити додаткові потоки газу в Європу. Крім того, ми готові надати знижку на тарифи нашого оператора ГТС. І впевнені, що це один з ефективних методів подолання енергетичної кризи і дефіциту газу в сховищах Європи. Проте йдеться не про фінанси, йдеться про безпеку постачання газу і готовність України її забезпечити, - наголосив Герман Галущенко.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Запуск "Північного потоку-2" може затягнутись – Bloomberg Запуск "Північного потоку-2" може затягнутись – Bloomberg
Введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" може затягнутись до травня 2022 року.
Українська влада планує створити умови для повернення заробітчан додому Українська влада планує створити умови для повернення заробітчан додому
Попри те, що трудові мігранти є одним із джерел наповнення української економіки, їхній виїзд до інших країн є значною проблемою.
Україна запропонувала Росії знижку на транспортування природного газу Україна запропонувала Росії знижку на транспортування природного газу
За інформацією Bloomberg, відповідна пропозиція вже обговорюється з європейськими партнерами.
Loading...
Load next