ЄС виділив €700 тисяч допомоги для мігрантів, які потрапили у пастку Лукашенка

ЄС виділив €700 тисяч допомоги для мігрантів, які потрапили у пастку Лукашенка

Укрінформ
ЄС оголосив про виділення 700 тисяч євро негайної гуманітарної допомоги для мігрантів з країн Близького Сходу, що потрапили у підготовлену режимом Лукашенка штучну пастку на кордоні Білорусі із сусідніми країнами ЄС.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської Комісії.

«Європейська Комісія негайно після відповідного звернення надала 200 000 євро в рамках гуманітарного фінансування для Міжнародної федерації Червоного Хреста та Червоного Півмісяця… Ця допомога дозволить Федерації ЧХЧП та національній спільноті Червоного Хреста Білорусі доставити потрібну допомогу, включаючи продукти харчування, предмети гігієни, ковдри та пакети першої допомоги. Додатково ЄС мобілізував ще 500 000 євро та наразі перебуває у контакті з партнерськими гуманітарними організаціями для доставки вантажу», - йдеться в інформації.

Як зазначається, Європейська Комісія готова надати додаткове фінансування у відповідь на очевидні гуманітарні потреби, якщо Білорусь забезпечить кращий доступ на свою територію для міжнародних гуманітарних організацій, що є партнерами ЄС.

Вся така допомога з боку ЄС надається відповідно до міжнародних гуманітарних принципів. Вона призначена для людей, що постраждали від катастроф, спричинених людиною, або від ударів стихії, з особливою увагою до найбільш вразливих верств. Ця допомога надається постраждалим людям без будь-яких упереджень, незалежно від їх раси, етнічної приналежності, релігії, статі, віку, громадянства або політичних переконань.

Як повідомлялося, у відповідь на санкції ЄС за масовані порушення прав людини в Білорусі та за захоплення цивільного літака Ryanair режим Лукашенка спровокував міграційну кризу на кордонах Білорусі з Литвою, Латвією та Польщею. Мігранти з Іраку, Сирії та інших африканських країн почали масово прибувати в Білорусь, а прикордонна служба цієї держави - доставляти їх до кордонів ЄС. Наразі у прикордонній смузі виявилися заблокованими кілька тисяч таких людей. З наближенням зимових холодів ця ситуація загрожує перерости у повномасштабну гуманітарну кризу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-