Глава Google назвав ключовим шляхом розвитку компанії не метавсесвіт, а «старий добрий» пошук

Глава Google назвав ключовим шляхом розвитку компанії не метавсесвіт, а «старий добрий» пошук

Споживачі будуть ставити комп'ютерам все більше питань

Глава Google назвав ключовим шляхом розвитку компанії не метавсесвіт, а «старий добрий» пошук
фото DR

Поки світові техногіганти оголосили метавсесвіт новим напрямком зростання, глава Google Сундар Пічаї бачить майбутнє компанії в її найстарішому продукті – пошуку в інтернеті.

«Мені пощастило, що наша місія непідвладна часу. Зараз потреба в систематизації даних більша, ніж будь-коли раніше», – заявив Television глава Google та Alphabet в інтерв'ю Bloomberg, на яке посилається 3DNews.

Нещодавно Alphabet ненадовго перевищила ринкову вартість у $2 трлн завдяки успішним продажам та зростанню прибутку під час пандемії.

Коли Сундара Пічаї запитали, як компанія планує заробити наступний трильйон, він вказав на  основні послуги компанії. За його прогнозами, споживачі будуть ставити комп'ютерам більше питань за допомогою голосу та «мультимодальної взаємодії».

«Можливість адаптуватися до всього цього і розвивати пошук залишиться найбільшим потенціалом», – заявив Пічаї.

З моменту приходу на посаду глави Google у 2015 році Пічаї просунув компанію глибше в галузі хмарних обчислень та штучного інтелекту, що потягло за собою пильну увагу контролюючих органів. Ключовими напрямками діяльності компанії, на його думку, є хмарні сервіси, YouTube і магазин додатків – при цьому в основі кожного з них лежать інвестиції в штучний інтелект.

Пічаї зазначив, що нові продукти Google все більше розроблятимуться і тестуватимуться в Азії, але не в Китаї. Після того, як у 2018 році компанії так і не вдалося налагодити пошукову роботу в КНР, їй довелося відключити в КНР більшість фірмових сервісів, і навряд чи це зміниться.

Найбільші партнери Google, такі як Microsoft та Meta Platforms бачать майбутнє технологічної сфери у віртуальних світах метавсесвіту. Google раніше випустила кілька продуктів у сферах віртуальної та доповненої реальності, при цьому розумні окуляри Google Glass провалилися на ринку.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло