«ГарПок» перевірить понад три млрд грн, які не отримав у тому числі «ДТЕК ВДЕ» за «зеленим» тарифом

«ГарПок» перевірить понад три млрд грн, які не отримав у тому числі «ДТЕК ВДЕ» за «зеленим» тарифом

Новий керівник повернув ще не перераховані кошти для аналізу платіжних доручень

«ГарПок» перевірить понад три млрд грн, які не отримав у тому числі  «ДТЕК ВДЕ» за «зеленим» тарифом
Фото: pixabay.com

Держпідприємство «Гарантований покупець» повернуло на свої рахунки 3,04 млрд грн, які надійшли від продажу «зелених» облігацій НЕК «Укренерго» та мали бути спрямовані на погашення боргів перед виробниками електроенергії за «зеленим» тарифом. Про це повідомила пресслужба держпідприємства.

Згідно з повідомленням, новий керівник компанії Вадим Улида направив лист до банку з проханням повернути ще не перераховані кошти. Повернення здійснювалося задля перевірки та аналізу платіжних доручень та підтвердження правомірності нарахованих сум платежів по кожному виробнику «зеленої» енергії.  

Зазначається, що на момент отримання листа банк вже опрацював платіжних доручень на суму 16,27 млрд грн. Залишок, який ще не був перерахований банком, склав 3,04 млрд грн і повернувся на рахунки «Гарантованого покупця».

«За результатами перевірки буде здійснено остаточні розрахунки в межах всієї суми, що надійшла до компанії від продажу «зелених» облігацій НЕК «Укренерго», як то передбачено законом та умовами залучення коштів», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: за останніми даними «ГарПоку», з 19,3 млрд грн, перерахованих ним до «Ощадбанку», на рахунки виробників надійшло 16,3 млрд грн. Компанія «ДТЕК ВДЕ» повідомила про невиплату держпідприємством коштів від єврооблігацій НЕК «Укренерго» та ініціювала розслідування. 

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло