ВАКС залишив без змін 30 млн грн застави для Труханова

ВАКС залишив без змін 30 млн грн застави для Труханова

Мер Одеси зобов'язаний внести заставу упродовж п'яти днів до обрання суворішого запобіжного заходу

ВАКС залишив без змін 30 млн грн застави для Труханова
Мер Одеси Геннадій Труханов
Фото: omr.gov.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) залишила без змін запобіжний захід у вигляді 30 млн грн застави меру Одеси Геннадію Труханову у справі про злочинну організацію, яка займалася незаконним привласненням земель в ОдесіПро це на своєму телеграм-каналі повідомив Центр протидії корупції (ЦПК).

Зазначається, що адвокати подавали клопотання про більш м’який запобіжний захід. Водночас прокурор Валентин Мусіяка зі свого боку просив арештувати Труханова або збільшити розмір застави, оскільки мер за бажання може почати переховуватися від слідства.

«Суддя Вищого антикорупційного суду Оксана Олійник призначила Труханову понад 30 млн гривень застави. Він досі її не вніс. Однак тепер Труханов зобов’язаний внести заставу на рахунок суду не пізніше, ніж упродовж п'яти днів. Якщо кошти не будуть сплачені, прокурор зможе просити збільшення застави або призначення суворішого запобіжного заходу»,  йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у жовтні генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру меру Одеси. Труханова вважають причетним до заволодіння активами територіальної громади Одеси та легалізації доходів. Загальний розмір завданої шкоди оцінили у більше, ніж пів мільярда грн.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло