Індія призупинила роботу 6 вугільних електростанцій поруч із Нью-Делі

Індія призупинила роботу 6 вугільних електростанцій поруч із Нью-Делі

Причиною стало сильне забруднення повітря, через яке закрито всі навчальні заклади

Індія призупинила роботу 6 вугільних електростанцій поруч із Нью-Делі
фото Pixaby

Індія закрила шість вугільних електростанцій біля столиці Нью-Делі, намагаючись таким чином зменшити забруднення повітря у столичному регіоні, яке останнім часом досягло загрозливих розмірів, повідомляє Інтерфаксз посиланням на ICIS.

До столичного регіону входять міста зі штатів Хар'яна, Пенджаб та Уттар-Прадеш, а також столиця Нью-Делі.

З 11 вугільних електростанцій, розташованих у радіусі 300 км від Нью-Делі, лише п'ять залишаться в експлуатації, а решта залишаться закритими до 30 листопада відповідно до наказу Комісії з управління якістю повітря (CAQM).

У разі нестачі електроенергії в цей період CAQM звернулася до уряду з проханням забезпечити адекватне енергопостачання від електростанцій, які розташовані за межами 300-кілометрового радіусу від столиці.

З жовтня до початку листопада Індія зіткнулася з енергетичною кризою на тлі гострої нестачі вугілля, при цьому запаси більш ніж на половині зі 135 електростанцій країни впали до небезпечно низького рівня. Це серйозно вплинуло на роботу багатьох малих підприємств, особливо у північній Індії.

Згідно з наказом CAQM, усі галузі в столичному регіоні, які мають доступ до газопостачання, повинні обов'язково перейти з вугілля на газ в якості палива, інакше їхню роботу буде зупинено.

CAQM також заборонив в'їзд вантажним автомобілям, що перевозять неосновні товари, у Нью-Делі та припинив будівництво та роботи зі знесення будинків у столичному регіоні до 21 листопада.

Школи, коледжі та інші навчальні заклади у цьому районі будуть закриті до подальшого повідомлення. За словами комісії, принаймні 50% державних службовців мають працювати з дому до 21 листопада. При цьому приватні компанії закликали наслідувати їхній приклад.

Ці тимчасові обмеження були накладені після попередження метеорологічного департаменту Індії про те, що небезпечне забруднення повітря може зберігатися протягом тривалого періоду, оскільки в регіоні може спостерігатись зниження температури та швидкості вітру на кілька днів.

Раніше повідомлялося, що Бішкек очолив рейтинг міст із найбільш забрудненим повітрям у світі.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло