$ 39.59 € 42.26 zł 9.8
+10° Київ +7° Варшава +19° Вашингтон

Ціни на проїзд у Києві поки підніматись не будуть, Кличко назвав терміни

Олег Бесараб 17 Листопада 2021 20:27
Ціни на проїзд у Києві поки підніматись не будуть, Кличко назвав терміни

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що питання перегляду тарифів на проїзд у комунальному транспорті не буде розглядатися до кінця опалювального сезону.

Про це мер Києва повідомив у своєму Фейсбуці. Він вказав, що підвищення тарифів на транспорті – це не вже вирішене питання, його лише винесли на обговорення. Бо бюджет міста у катастрофічному стані – щоб не підвищувати тарифи на опалення і гарячу воду для киян, міська влада вже компенсувала зі столичного бюджету більше 2 млрд. гривень. Уряд обіцяв компенсувати Києву ці витрати, але досі цього не зробив. Тому на міський бюджет впав подвійний тягар – компенсації за компослуги і за проїзд, бо тільки цього року дотація на міський транспорт становить 4,5 млрд. грн. Якщо сплатити всі ці компенсації, у бюджеті не залишиться нічого, щоб ремонтувати дороги, мости, будувати садки та школи, оновлювати той же громадський транспорт.

«Разом з тим, я розумію наскільки чутливим є питання вартості проїзду для киян… Як менеджер, я говорю про складну економічну ситуацію, в якій опинилося місто - через енергетичну кризу та постійні борги центральної влади перед містом. Але як у мера Києва, у мене позиція наступна і чітка: Питання перегляду тарифів на проїзд у комунальному транспорті до кінця опалювального сезону розглядатися не буде!», - обіцяє мер.

Напередодні в КМДА озвучили нові шокуючі тарифи на проїзд у громадському транспорті, вони мають зрости до 20 гривень. Стільки коштуватиме разова поїздка в метро і комунальному наземному транспорті.

Після оголошення міськадміністрацією нових тарифів на проїзд у муніципальному транспорті столичні маршрутники теж готові суттєво підвищити вартість квитків.

Київський міський голова Віталій Кличко зазначив, що підвищення вартості проїзду в громадському транспорті столиці з наступного року – вимушений крок.