АМКУ не надав дозвіл Хмельницькому та партнерам на придбання заводу «Більшовик»

АМКУ не надав дозвіл Хмельницькому та партнерам на придбання заводу «Більшовик»

Компанія має право повторно надіслати заявку

АМКУ не надав дозвіл Хмельницькому та партнерам на придбання заводу 	«Більшовик»
Фото: УНІАН

Антимонопольний комітет (АМКУ) залишив без розгляду отриману заяву ТОВ «Дженерал Комерс» про надання дозволу на придбання понад 50% акцій АТ «Перший київський машинобудівний завод» (колишній завод «Більшовик»). Про це повідомила пресслужба АМКУ.

«Комітет встановив, що ця заява не відповідає вимогам Положення про порядок подання та розгляду заяв про попереднє отримання дозволу АМКУ на концентрацію суб’єктів господарювання», – заявили в комітеті. 

Однак компанія має право повторно надіслати заявку. В АМКУ додали, що продовжують розслідувати можливу змову під час приватизаційних торгів за київський «Більшовик».

«Наразі очікуються відповіді на надіслані Комітетом вимоги учасникам процесу та аналізується вже отримана інформація щодо обставин аукціону», – додали в АМКУ.

Раніше повідомлялося, що АТ «Перший київський машинобудівний завод» продали на онлайн-аукціоні з приватизації за понад 1,4 млрд грн. ТОВ «Дженерал Коммерс» стало переможцем онлайн-аукціону.

Згодом бізнесмен Василь Хмельницький підтвердив, що він є співінвестором купівлі заводу. Він анонсував появу на місці «Більшовика» інноваційної інфраструктури з мільярдними інвестиціями.

Окрім цього, Київ викупить цех заводу «Більшовик» у переможця приватизації. Міськрада має знести цех й спорудити розв'язку Шулявського шляхопроводу.

Раніше Mind розповідав про 10 найяскравіших фактів про завод «Більшовик» та його приватизацію.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло