Україна буде обмінюватись думками з німецькими депутатами, зокрема і в питаннях щодо мігрантів на польсько-білоруському кордоні, коли стане членом ЄС. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу “1+1”.

Німецький депутат Нільс Шмід і його колеги зобов’язалися допомогти Україні стати членом ЄС, мовляв, таке рішення було прийняте задля того, щоб ми долучилися до розв’язання проблем мігрантів на кордоні з Білоруссю.

Кулеба заявив, що ми координуємось із нашими європейськими партнерами.

“На офіційному рівні жодних подібних пропозицій (прийняти мігрантів в Україні – ред.) не лунало, немає такого. Взагалі найкращий спосіб залучити Україну до будь-чого – це взяти нас у Європейський союз. Коли ми будемо членами Європейського союзу, тоді ми будемо 100% координувати свої зусилля і спільно нести тягар будь-якої проблеми або радість будь-якого успіху з тією ж самою Німеччиною”, – додав міністр.

Кулеба також закликав депутата німецького Бундестагу від соціал-демократичної партії (СДПН) Нільcа Шмідта, а також інших депутатів зосередитись на досягненні членства України в ЄС.

«Тоді будемо обмінюватися думками. А поки що ніяких порад нам давати не треба», – заявив Кулеба.

Експерт із зовнішньополітичних питань фракції Соціал-демократичної партії у німецькому Бундестазі Нільc Шмід в інтерв’ю Deutschlandfunk запропонував відкрити контрольований шлях для мігрантів до Польщі й залучити Україну до розв’язання проблеми біженців на кордоні з Білоруссю.

Також експерт додав, що на той час, доки триває розгляд заявки, з Україною можна було б домовитися про приймання біженців на тимчасовий час.