Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

«Випиваємо, щоб нудно не було»: в СБУ показали допит кулеметника «ЛНР», що заблукав до українських позицій

Контррозвідники Служби безпеки спільно з українськими військовими затримали на лінії розмежування бойовика самопроголошеної «ЛНР», який брав участь в обстрілах підрозділів українських позицій. Він втратив орієнтири на місцевості та вийшов на українські позиції.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Затриманий є уродженцем РФ, який у 2018 році приєднався до незаконних збройних формувань і «працював» там стрільцем, а потім помічником гранатометника.

Під час затримання у бойовика виявили «військовий квиток "ЛНР"», «тимчасове посвідчення» мешканця окупованих території та споряджений магазин від автомата Калашникова.

На питання правоохоронців про те, навіщо він приєднався до бойовиків на Донбасі, затриманий кулеметник відповів: « На кордоні постояти ». Він також підтвердив, що серед «керівництва» бойовиків були кадрові російські військові.

На запитання про «моральний клімат» в угрупованні затриманий бойовик відповів: « Випивати ㅡ випиваємо. Але навпаки... Щоб нудно не було ».

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочинів за ст. 110 та ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує позбавлення волі строком до 15 років. Наразі розв'язується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у формі тримання під вартою.