Кличко: Київ відкладає підвищення цін на проїзд до весни

Кличко: Київ відкладає підвищення цін на проїзд до весни

Київ утримує ціни на проїзд у транспорті в кілька разів нижче собівартості, за словами мера міста

Кличко: Київ відкладає підвищення цін на проїзд до весни
Фото: УНІАН

Підвищення вартості проїзду в Києві, яке планувалось з 1 січня 2022 року, не розглядатимуть до завершення опалювального сезону. Про це повідомив мер міста Віталій Кличко на своїй сторінці у фейсбуці.

Кличко зазначив, що відбулося значне зростання цін на енергоносії, що є головною складовою вартості тарифу. І підкреслив, що міська влада вже компенсувала зі столичного бюджету понад 2 млрд грн, щоб не підвищувати тарифи на опалення і гарячу воду для киян.

«Уряд обіцяв компенсувати ці витрати, але на сьогодні не виконує умов Меморандуму. І в цій ситуації Києву доводиться утримувати ціни на проїзд у комунальному транспорті в кілька разів нижче їх собівартості. Нагадаю, тільки цього року дотація на міський транспорт становить 4,5 млрд грн з міського бюджету», – заявив мер міста.

Кличко наголосив, що питання винесене поки тільки на обговорення: «Це – проєкт. А не ухвалене рішення!»

Мер підкреслив, що місто опинилося в складній економічній ситуації через енергетичну кризу та постійні борги центральної влади перед містом. 

Нагадаємо: перший заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник повідомив про підвищення вартості проїзду в Києві з 1 січня.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло