На українському ринку виявили смертельно-небезпечні дитячі іграшки, фото

12:22, 18 ноября 2021
Непоодинокими є випадки травмування дітей, алергічних проявів, хімічних отруєнь.
На українському ринку виявили смертельно-небезпечні дитячі іграшки, фото
Джерело фото: Держпродспоживслужба
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Понад 70% «іграшкового ринку» України заполонили дешеві китайські вироби. Експерти закликають батьків уникати їх купівлі, адже такі іграшки можуть містити небезпечні для здоров’я дітей речовини. Про це інформує Держпродспоживслужба Полтавської області.

«За нашими спостереженнями близько половина ринку дитячих іграшок є  такими, що не відповідають державним стандартам якості. Майже в кожному непрофільному магазині реалізується контрафактний дитячий товар, а в місцях несанкціонованої торгівлі (стихійні ринки, підземні переходи) та невеликих регіональних магазинах – такий товар взагалі є основним. Така ж ситуація зустрічається в інтернет-магазинах та соціальних мережах», - говорять у Держпродспоживслужбі.

Непоодинокими є випадки травмування дітей, алергічних проявів, хімічних отруєнь, а  також настання інвалідності від контакту дітей з іграшками сумнівної якості.

«Нещодавно розголосу набула історія, що трапилася з мешканкою Закарпатської області. Її 5-річного сина лікарі, на щастя, встигли врятувати! Дитина, бавлячись, розкусила неонову паличку, чим спричинила потрапляння до організму токсичних речовин, які викликали стрімку алергічну реакцію. За словами лікарів, це могло призвести до анафілактичного шоку», - зазначають у відомстві.

Так, до Держпродспоживслужби на розгляд надійшло звернення громадської спілки «Українська асоціація індустрії іграшок» щодо розповсюдження на ринку України іграшки, зокрема, набору «Niceglow Лицар світиться у темряві».

З метою недопущення потрапляння на споживчий ринок України небезпечної та контрафактної продукції спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області протягом 11-12 листопада здійснено моніторинг магазинів дитячих іграшок та ринків м. Полтави та м. Кременчука. Фахівцями обстежено 12 місцевих магазинів (кіосків) та 5 ринків. Розповсюдження вищезазначених іграшок не виявлено.

Додатково в ході здійснення планової перевірки у магазині «Нова лінія» (м. Кременчук, вул. Київська, 66-Г) окремо приділено увагу даному питанню. Реалізації набору «Niceglow Лицар світиться у темряві» також не встановлено.

Також фахівцями відділу здійснено роз’яснювальну роботу щодо повідомлення суб’єктів господарювання про заборону продажу вказаної іграшки та вжиття заходів органом ринкового нагляду внаслідок її недотримання.

Нагадаємо,у мережі столичних супермаркетів з'явилося небезпечне морозиво: містить отруйну речовину.

Раніше ми повідомляли, що в АТБ продавали небезпечне печиво.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва