Нагадаємо нашим читачам, що в понеділок, 29 листопада, 2021 року, вперше за два роки відбулася церемонія вручення престижної спортивної нагороди для футболістів - "Золотий м'яч". За підсумками 2021 року журнал France Football визначив форварда збірної Аргентини і "ПСЖ" Ліонеля Мессі переможцем.

Нападник за результатами голосування набрав 613 голосів, випередивши Роберта Левандовскі, який посів друге місце, на 33 голоси (580 голосів).

Про це стало відомо завдяки повідомленням французьких ЗМІ,

Сім'я Лео Мессі, фото: GettyImages
Сім'я Лео Мессі, фото: GettyImages

А тепер ми покажемо нашим читачам список з головної десятки претендентів на найпрестижнішу премію:

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

3. Жоржиньо - 460 голосів.

4. Карім Бензема - 239 голосів.

5. Нголо Канте - 186 голосів.

6. Кріштіану Роналду - 178 голосів.

7. Мохамед Салах - 121 голос.

8. Кевін Де Брюйне - 73 голоси.

9. Кіліан Мбаппе - 58 голосів.

10. Джанлуїджі Доннарумма - 36 голосів.

Спортивні експерти впевнені, що причина, чому Мессі заслужив "Золотий м'яч", символічна. Свіжа нагорода France Football отчеркнула епоху. Сьомий "Золотий м'яч" Мессі-данина поваги тому двовладдю, яке панувало в Європі всупереч тактиці, статистиці та системності.

Мессі і Кріштіано Роналду, фото: GettyImages
Мессі і Кріштіано Роналду, фото: GettyImages

Лео і Кріш ламали гру, а в 2021-му аргентинець підкинув кілька формальних приводів для нагороди – мова про перемоги на Копа Америка і в Кубку Іспанії.

Раніше повідомляли, Ліонель Мессі став володарем "Золотого м'яча-2021": "обскакав" Роберта Левандовського.

Як повідомляв Знай.uа, Динамо програло Баварії з рахунком 1:2: ворота киян нещадно розбомбили.

Знай.uа писав, Зеленського і Єрмака застали зненацька з пивом і сухарями-вболівали за збірну України: "Cиджу в пабі, а тут президент".