Папа Римський запропонував помолитися за мир в Україні через можливий напад Росії

За його словами, Росія може завдати нового удару по Україні
Папа Римський запропонував помолитися за мир в Україні через можливий напад Росії
Папа Римський Франциск (фото: ВВС)
24 Січня 2022, 12:20
читать на русском

Папа Римський Франциск запропонував провести 26 січня День молитви за мир у світі та Україні на тлі можливого нападу Росії на українські землі.

Про це він сказав під час традиційної недільної проповіді перед вірянами на майдані Святого Петра у Римі, пише Vatican News.

Понтифік висловив стурбування стягуванням російських військ до кордонів України. За його словами, вторгнення Росії може поставити під питання безпеку Європи.

З великим занепокоєнням стежу за зростанням напруженості, яке загрожує завдати нового удару по миру в Україні та поставити під питання безпеку європейського континенту. З огляду на ситуацію я пропоную 26 січня провести День молитви за мир, - запропонував Папа Римський.

Він також закликав усіх людей молитися Всевишньому, щоб кожна дія та ініціатива політиків служили людському братерству, а не особистим інтересам.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський прокоментував, чи реальна загроза російського вторгнення в Україну та закликах міжнародних партнерів увести санкції проти РФ до нападу.

За його словами, якщо Росія запланувала вторгнення, то почне вона з українських територій, населення яких має "родинні зв'язки з РФ".

Читайте також

1