$39.60 €42.27
menu closed
menu open
weather +5 Київ

МВФ розпочинає перегляд програми для України

МВФ розпочинає перегляд програми для України Зустрічі місії МВФ відбуватимуться в онлайн-режимі
Фото: depositphotos.com

Міжнародний валютний фонд розпочинає перегляд програми для України. Про це виданню "ГОРДОН" повідомили у пресслужбі МВФ.

"Місія МВФ на чолі з Іванною Владковою Голлар розпочинає сьогодні обговорення з владою України другого перегляду програми, що підтримується МВФ", – заявив постійний представник Міжнародного валютного фонду Ваграм Степанян.

Він додав, що зустрічі місії відбуватимуться в онлайн-режимі.

Контекст

Україна співпрацює із МВФ за програмою stand-by. Виконавча рада Фонду схвалила її 9 червня 2020 року. Згідно з нею, планують виділити $5 млрд чотирма траншами. 12 червня Україна отримала $2,1 млрд першого траншу. Київ очікував на отримання ще двох траншів по $700 млн до кінця року, але цього не сталося.

18 жовтня 2021 року місія МВФ і влада України досягла попередньої угоди про перший перегляд програми фінансування stand-by.

Перегляд програми співпраці з Україною stand-by та виділення країні траншу на суму 500 млн спеціальних прав запозичення, що еквівалентна $699 млн, виконавча рада Міжнародного валютного фонду завершила 22 листопада. Термін дії угоди про stand-by продовжено до кінця червня 2022 року.

Другий транш за програмою stand-by надійшов на рахунки уряду 24 листопада 2021 року.

Голова Національного банку України Кирило Шевченко в інтерв'ю Bloomberg, яке вийшло 10 грудня, анонсував початок перемовин із МВФ щодо нової програми співпраці 2022 року.