Стартував перший в Україні конкурс сталого паковання
Партнерський матеріал

Стартував перший в Україні конкурс сталого паковання

Організатори хочуть відзначати масових виробників, що створюють паковання за принципами сталого розвитку

Этот материал также доступен на русском языке
Стартував перший в Україні конкурс сталого паковання

Брендингова агенція Dozen, яка спеціалізується на пакованні для споживацьких брендів, організувала Конкурс сталого паковання. Його мета – відзначати масових виробників, що створюють паковання за принципами сталого розвитку.

Конкурс підтримали Глобальний договір ООН, видання Mind та «Світ упаковки», Kyiv Academy of Media Arts. Прийом заявок починається 22 лютого 2022 року і триватиме шість місяців.

Ознайомитися з деталями конкурсу та подати заявку можна на сторінці https://www.dozen.agency/ua/competition.

«Якщо говорити про екологію, у пакування – погана репутація. Але якщо ми говоримо про сталий розвиток, то маємо пам’ятати, що окрім екологічної складової є соціальна та економічна. При оцінці поданих на конкурс робіт ми хочемо врахувати всі три критерії», – каже креативний директор Dozen Максим Лесняк.

Взяти участь можуть усі виробники продуктів малого, середнього та великого бізнесу, або розробники/виробники матеріалів для паковання на потокових лініях.

«Зі збільшенням кліматичних загроз дедалі більше компаній роблять ставку на екологічність свого продукту. І всі вони стикаються з проблемою паковання цього продукту, адже загортати його пластиком чи обмотувати скотчем було б непослідовно.

Ми раді підтримати ініціативу з пошуку зручного і креативного паковання, створеного з турботою про довкілля. Це глобальна проблема, яка перешкоджає досягненню сталого розвитку, і вирішувати її потрібно спільними зусиллями», – говорить генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук.

Переможця конкурсу оголосять 21 вересня 2022 року. Призом стане розробка дизайну для 3 SKU від концепту до додрукарської підготовки. Також переможець матиме можливість використовувати позначку про нагороду за стале пакування у маркетинговій комунікації.

«Нам, як редакції спеціалізованого журналу «Світ упаковки», що вивчає технологічні аспекти виробництва паковання, очевидні складнощі, пов'язані з впровадженням sustainable packaging (сталого пакування).

Ми чекаємо на конкурсні заявки, які покажуть, що непросте завдання знайти баланс між економічним, екологічним і соціальним аспектами сталого розвитку – вирішуване. І вирішуване, зокрема, в Україні. Адже головне завдання паковання – зберегти свій вміст, його цінність для максимальної кількості людей», – коментує директор інформаційного агентства «Марко Пак» Геннадій Кокін.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло