$39.57 €42.12
menu closed
menu open
weather +13 Київ

Трофейний "Панцир-С1" бореться на боці України і знищив першу ворожу ціль – Міноборони

Трофейний "Панцир-С1" бореться на боці України і знищив першу ворожу ціль – Міноборони Наразі на озброєнні в Україні лише один трофейний "Панцир"
Фото: armyinform.com.ua
Захоплений українськими військовослужбовцями у бою російський самохідний зенітно-ракетний гарматний комплекс "Панцир-С1" уже перебуває на бойовому чергуванні сил української ППО. Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, повідомляє пресслужба Міноборони України.

"Тепер цей російський "Панцир" воює на боці України і вже збив першу ворожу ціль. До його автоматичних гармат підходять 30-міліметрові снаряди, що є в нас на озброєнні", – сказав Ігнат.

У Міноборони наголосили, що українські зенітники успішно експлуатують трофейну техніку. Вона прикриватиме цивільні та військові об'єкти від нападів російських окупантів із повітря.

Скріншот: Міністерство оборони України/Facebook Скріншот: Міністерство оборони України / Facebook

Коли комплекс був захоплений українськими військовими та яку ціль збив – у відомстві не уточнюють.

"Наразі у строю лише одна така установка, хотілося б цілий дивізіон таких "панцирів" мати", – сказав Ігнат порталу Міноборони "АрміяInform". За його словами, разом із комплексом вдалося захопити і "деякий боєкомплект ракет".

Контекст

За інформацією Генштабу ЗСУ, вартість "Панциря-С1" становить майже $15 млн.

Про захоплення комплексу "Панцир-С1" під Херсоном ще наприкінці лютого заявляв головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов. За інформацією голови Миколаївської облдержадміністрації Віталія Кіма, у його регіоні протягом перших 10 днів війни захопили цілих три комплекси – але, мабуть, уже у неробочому стані після обстрілу українськими військовослужбовцями.