$39.60 €42.27
menu closed
menu open
weather +10 Київ

"Кого цікавить мій анал, запрошую на прийом". Нардеп Яременко у Facebook посварився з політиками та політологом через підтримку Єрмака

"Кого цікавить мій анал, запрошую на прийом". Нардеп Яременко у Facebook посварився з політиками та політологом через підтримку Єрмака Нардеп від "Слуги народу" Яременко, намагаючись підтримати главу ОП Єрмака, "послав з усім азартом" політолога, ексзаступника міністра та депутата Київради
Фото: Богдан Яременко / Facebook
Народний депутат від "Слуги народу" Богдан Яременко посварився у Facebook із політологом Євгеном Магдою, ексзаступником міністра інформації України Дмитром Золотухіним та депутатом Київради, ветераном війни на Донбасі Олександром Погребиським.

Конфлікт стався під час обговорення звинувачень глави Офісу президента Андрія Єрмака у роботі на Кремль, озвучених членкинею Палати представників США Вікторією Спартц.

Зокрема, 10 липня Яременко, звертаючись до читачів, "яким [Спеціалізована антикорупційна прокуратура] важливіша за боєприпаси", порадив брати приклад із конгресвумен від Демократичної партії Марсі Каптур – 9 липня вона опублікувала на своєму сайті заяву на підтримку президента України Володимира Зеленського та його офісу.

"Дуже дратують люди, які не бачать зв'язку між антикорупційними інституціями та боєприпасами... Які не розуміють, як саме відбувається інфільтрація російської агентури у вищі ешелони української влади", – прокоментував Золотухін пост Яременка.

Політолог і журналіст Євген Магда зіронізував, що Яременко "після анал-табу ще й не таке може написати", натякаючи на секс-скандал, у який депутат потрапив 2019 року.

Яременко у відповідь написав, що Магда "не виймає х...й із рота і задниці під час написання коментарів та книжок". "Я вже досі достатньо бачив від вас цього підхихикування, яке більше личить шльондрі. Ви мені теж глибоко антипатичні, але я ж поки що стримувався", – заявив нардеп від "Слуги народу".

Скріншот: Дмитро Золотухін/Facebook Скріншот: Дмитро Золотухін / Facebook

Депутат Київради від "Європейської солідарності", ветеран війни на Донбасі Олександр Погребиський дорікнув Яременку в неналежній поведінці.

"Ви не дипломат! Так дипломати себе не поводять! Мало того, ваша поведінка не відповідає статусу народного депутата. Це низько і соромно. Вам треба десь у підворотті вести дискусії, а не в публічному просторі", – написав Погребиський.

Яременко зі свого боку порадив ветерану "почитати книжку, якщо соромно".

У ніч на 11 липня нардеп визнав, що вчинив "некрасиво", але не визначився, правильно це було чи ні.

"Послав сьогодні кількох [осіб] матом з усім азартом. Напевно, неправильно зробив. Але всякому терпінню є межа. Тому зробив негарно, але правильно. Усіх, кого цікавить мій анал, починаючи з Євгена Магди, запрошую на прийом", – заявив він.

Контекст

Яременко – колишній дипломат. Став відомим у листопаді 2013 року, коли, обіймаючи посаду генерального консула України у Стамбулі, розкритикував українських силовиків за розгін студентів під час Євромайдану. Із січня 2014-го очолював громадську організацію "Майдан закордонних справ".

Улітку 2019 року його обрали до Верховної Ради у мажоритарному окрузі №215 від "Слуги народу".

Невдовзі після обрання, у жовтні того самого року, видання "Букви" опублікувало фото кількох телефонних переписок, які Яременко вів у Раді. Імовірно, він домовлявся з повією про зустріч. У іншої дівчини він питав, "скільки грошей їй потрібно на місяць".

Після публікацій у ЗМІ Яременко стверджував, що інцидент був провокацією. "Після того як кілька колег по фракції стали жертвами любителів підглядати й читати через плече, ми застосували певні запобіжні заходи і тепер знаємо, коли "журналісти" підглядають у наші телефони. Отримавши такий сигнал, я вчинив учора провокацію і дозволив сфотографувати сфабриковану "переписку", – написав нардеп у Facebook. Пізніше він видалив це повідомлення, а в іншому попросив вибачення за раніше опублікований пост.

Із трибуни Ради депутат попросив вибачення у сім'ї, виборців та фракції. Також він заявив, що його переписку вкрали, а за її публікацію журналістам загрожує від трьох до семи років. Співвласниця "Букв" Катерина Рошук відповіла, що редакція готова судитися.

Після скандалу Яременко втратив посаду голови комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. Коли за кілька місяців після цього він уперше за тривалий час виступив у Раді, його промову зустріли криками "Ганьба!".