Про це розповіло російське опозиційне ЗМІ «Утро февраля».

«З 24 лютого у Росії масово закриваються незалежні видання. Також розкомнагляд обмежив доступ до Facebook, Instagram та Twitter і навіть вирішив оштрафувати Google на 3 мільйони рублів», - зазначено на сайті.

У публікації сказано, що вже у березні президент росії підписав закон, що передбачає до 15 років позбавлення волі за висловлювання думки, яка не співпадає з державною пропагандою: «поширення фейків».

«Після цього багато західних ЗМІ відкликали своїх журналістів із росії. Тоді країну залишили понад 200 журналістів», - наголошено в публікації.

На сайті зазначено, що за офіційними даними за цією статтею вже було порушено близько 2 тисяч справ, але це виявилося недостатньо ефективним, тому вже через якийсь час у Росії ухвалили закон про позасудове закриття ЗМІ, що дуже нагадує методи тоталітарного Радянського Союзу.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Також прописано можливість заборони іноземних ЗМІ в росії», - йдеться у публікації.

Як повідомляв Знай.ua, футуролог Олексій Толкачов пояснив, чому люди погано реагують на стресові ситуації.

Також Знай.ua публікував слова журналіста Олеся Донія: Україна існує завдяки тому, що вміє боротися.