Жовтий наліт в унітазі можна видалити наступними способами

Вапняний наліт та сечовий камінь – це те, що приводить господарок у відчай. І треш, і зливаєш, але ідеальної чистоти нема. Проблему вирішити важко, але можливо.

Перед тим, як приступити до роботи – вичерпайте всю воду з унітазу, щоб місце з нальотом було відкрите для дії засобів.

Це можна зробити за допомогою старого черпака чи пластикового стаканчика чи обрізаної пластикової пляшки. Далі наносите спеціальний магазинний засіб та чекаєте поки він подіє, діючи згідно інструкції.

Також, є ряд народних засобів, які теж добре борються з жовтим нальотом в унітазі.

1. Оцет. Цей засіб точно є в кожній господі. Підігрійте оцет до кімнатної температури та змочіть ним старі ганчірки і прикладіть до ділянок з нальотом. Накриваєте унітаз кришкою та залишаєте на деякий час. Далі просто шпателем чи ножем відколупуєте наліт.

2. Лимонна кислота. Її слід нанести на наліт та залишити на кілька годин, а далі дротиками чи йоржиком інтенсивно потерти.

3. Сода. ЇЇ можна використовувати саму, як лимонну кислоту, а можна й з оцтом. Залишаєте на кілька годин, поливаєте оцтом та трете.

4. Хлорка. Це доволі їдкий засіб, тому подбайте про легені та вентиляцію. Полийте наліт, закрийте унітаз кришкою та почекайте кілька годин.

Фото ілюстративне pexels

You cannot copy content of this page