Ще навесні поточного року єдиним у країні постачальником газу стала компанія-регулятор "Нафтогаз". Чимало громадян про цей факт не знали і продовжували оплачувати послуги на рахунки місцевих облгазів, від яких отримували газ раніше.

На жаль, досі деяким українцям не вдалося повернути переплачені кошти.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Газовий лічильник, фото: Знай.ua
Газовий лічильник, фото: Знай.ua

Низка газзбутів виставили українцям платіжки за газ, який за фактом не надавали. Організації не стали перераховувати переплати Нафтогазу за травень через відсутність відповідного механізму. Кошти не повернули клієнтам автоматично. Обласні компанії вимагали звертатися із заявами та надсилати їх разом з іншими документами.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Багато споживачів так і не змогли повернути сплачені гроші, незважаючи на надання паперів, що підтверджують оплату.

Пенсіонерка Лариса Миколаївна із Білої Церкви (Київська область) повідомила, що заплатила за газ двічі. Спершу вона внесла 800 грн колишньому постачальнику, а потім ще раз – уже новому. Жінка підкреслила, що уникає боргів і одразу оплачує рахунки онлайн.

"Так було і на початку червня: газзбут надіслав квитанцію за травень. Ми й сплатили одразу. Майже 800 грн", - розповідає українка.

Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа
Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа

Експерти повідомили, що потрібно надіслати облгазу заяву з копіями паспорта (з 1-ї по 6-ту сторінку), ідентифікаційного коду, квитанції про оплату. Також необхідно подати довідку з банку з реквізитами карткового рахунку (зокрема IBAN). Її можна автоматично згенерувати у мобільному додатку банку. На копіях документів потрібно зробити напис "Згідно з оригіналом", вказати ПІБ власника документа, поставити підпис і поставити дату.

Заяву з рештою документів слід надіслати за адресою: 01010, м. Київ, вул. Московська, 32/2. Можна скористатися електронною поштою: contact@gaszbut.com.ua. У такому разі заяву з копіями документів слід завірити за допомогою електронного підпису.

Нагадаємо, українським пенсіонерам можуть значно "зменшити" розмір виплат до ПФУ: названо головну причину.

Раніше повідомлялося, 50 великих західних компаній, які спонсорують путінський терор: "Фінансують геноцид українців".

Також, українцям назвали головну вимогу, без якої субсидії не бачити: хто може втратити шанс на виплати.