fbpx

За кордоном ми вже 14 років, тут у нас народилося двоє дітей. А в цьому році в березні свекруха приїхала до нас, чоловік наполіг, що не можна маму саму вдома залишати. Відколи вона приїхала, спокою у нас немає

Ми з чоловіком родом з одного села, відразу після весілля ми жили у нього разом з його мамою, але я швидко зрозуміла, що життя з нею буде не солодким, і переконала чоловіка, що нам треба їхати на заробітки за кордон.

Самого його відпускати я не хотіла, і без нього одна не хотіла їхати теж, тому ми поїхали разом. Вибрали Чехію, оселилися в невеликому містечку недалеко від Праги.

Спочатку було важко, але з часом ми призвичаїлися, почали заробляти, і тепер живемо у власному будинку, за який ще досі сплачуємо кредит.

За кордоном ми вже 14 років, тут у нас народилося двоє дітей. Життя йшло своєю чергою, час від часу ми приїжджали додому, в основному на свята.

А в цьому році в березні свекруха приїхала до нас, чоловік наполіг, що не можна маму саму вдома залишати. І тепер свекруха живе разом з нами.

Відколи вона приїхала, спокою у нас немає. Вона ходить по дому і запитує – «можна я телевізор увімкну» чи можна я чаю собі наллю? Я дивуюсь і питаю – чому Ви питаєте? Вона каже – ну дорого ж.

Але це все показуха. Свекруха вже 8 місяців живе у нас і ні за що не платить, та ми і не вимагаємо, бо звідки у неї гроші. А нам, слава Богу, вистачає.

Та проблема в тому, що свекруха налаштовує чоловіка проти мене. Я якось випадково підслухала їхню розмову. Мама розповідала моєму чоловікові, яка я погана господиня – і прибирати не люблю, і готую погано, і ще багато всякого.

От як так можна? Живе на всьому готовому, сама нічого не робить, а в мені недоліки шукає. І ще намагається прибіднятися, причому не по ділу — чай та телевізор її бентежать.

Я розумію, що вона просто хоче підкреслити, яка вона безкорисна, нічого від нас не бере, от дивіться, але цей цирк мені вже набрид.

А ще, свекруха просить, щоб чоловік її доньці гроші висилав, мовляв, сестрі дуже важко, треба допомогти. І чоловік їй відправляє щомісяця певні суми. Про це я теж випадково нещодавно дізналася.

Не знаю, що з цим усім робити? Ми маємо допомагати і мамі, і сестрі, а хто нам допоможе?

Чоловік проблеми не бачить, а мені все це дуже не подобається, просто не знаю, як вийти з цієї ситуації правильно.

Спеціально для Українці Сьогодні.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page