fbpx

В Україні підготували більше 4 тисяч “пунктів незламності” – Зеленський

Роботу “Пунктів незламності” у містах України буде активовано, якщо в результаті рoсійських ракетних ударів за години постачання електроенергії відновити не вдасться, розповів у відеозверненні президент України Володимир Зеленський.

“За підсумками цього дня підготовлено вже понад 4 тисячі таких пунктів. Заплановано ще більше. Якщо знову відбудуться масовані російські удари і якщо буде розуміння, що за години постачання електрики не відновити, активується робота “Пунктів незламності”, – сказав президент.

За словами Зеленського, в них можна буде отримати базові послуги такі як: “електрику, мобільний зв’язок та інтернет, тепло, воду, аптечку. Абсолютно безоплатно та цілодобово”.

“Пункти працюватимуть обов’язково при всіх обласних та районних адміністраціях, також при школах, будівлях ДСНС тощо.

Вже працює спеціальний сайт www.nezlamnist.gov.ua, на якому розміщено мапу таких пунктів у всій країні. Вона постійно оновлюється”, – сказав Зеленський.

За його словами, “на сайті та в усіх “Пунктах незламності” можна буде дізнатися, де працюють найближчі АЗС, банківське відділення, аптека, магазин”.

Місцева влада має завдання забезпечити інформування людей про наявність “Пунктів незламності”.

“Це має бути дуже просто: у будинках органів влади, в аптеках, магазинах, у поштових відділеннях має бути інформація про те, де людина може знайти підтримку у разі тривалого відключення енергії”, – зазначив Зеленський.

І дуже важливо, що до цієї нашої ініціативи вже приєднується також сумлінний бізнес. Дякую всім підприємцям, які вирішили наразі підтримати суспільство та роблять свої бізнес-об’єкти також “Пунктами незламності” – з генераторами, “Старлінками”, водою та іншим”, – сказав він.

Президент Володимир Зеленський закликав звернути увагу, що “на нашому сайті nezlamnist.gov.ua є спеціальна форма для представників бізнесу, які хочуть приєднатися і стати “Пунктом незламності” для українців. Упевнений: допомагаючи один одному, усі ми разом зможемо пройти цю зиму”.

You cannot copy content of this page