Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

«Великий князь Литовський Ходкевич дав можливість Івану Федорову, який втік з москви, друкувати шрифтами. Чому той втік із москви, це було цілком зрозуміло. Він затіяв друк, а це була дуже дорога продукція, тоді дуже престижна», - повідомив Сергій Удовік.

За словами експерта, діяльність Івана Федорова дуже заважала розвивати бізнес у москві місцевим переписувачам, оскільки друкована продукція могла легко витіснити написану від руки. Як зазначив Сергій Удовік, саме тому Івану Федорову, який вважається фундатором друкарства, довелося тікати.

«Це (діяльність Федорова – Ред.) викликало явний опір, і йому довелося звідти втекти. І потім він перебрався до Львова», - заявив Сергій Удовік.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, історик Іван Патриляк розповів, кого насправді можна вважати засновниками Київської Русі.

Також Знай.ua повідомляв про ворогів церкви та народу: філософ Святослав Вишинський повідомив, чому в Україні закріпився тризуб, а не двозубець.