$39.60 €42.27
menu closed
menu open
weather +10 Київ

"Віримо у свободу". Після повернення з Києва Сунак опублікував відео з України

"Віримо у свободу". Після повернення з Києва Сунак опублікував відео з України Сунак опублікував чорно-білий ролик
Скріншот: Rishi Sunak / Twitter
Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак опублікував 27 листопада у Twitter ролик, знятий в Україні, яка воює з російськими окупантами.

"Віримо у свободу", – написав глава британського уряду.

У чорно-білому ролику використано кадри візиту Сунака до Києва 19 листопада, під час якого він зустрічався з президентом України Володимиром Зеленським і брав участь у низці заходів.

Також на відео є кадри з українцями, які перебувають в укритті, зруйнованими окупантами житловими будинками, знищеною російською військовою технікою і меморіалом із загиблими у війні проти Росії українськими військовослужбовцями.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

У Києві Ріші Сунак також відвідав виставку знищеної російської техніки на Михайлівській площі. Під час візиту він заявив про підтримку України та оголосив про надання нового пакету допомоги, до нього увійде, окрім іншого, 125 зенітних гармат. Загалом, за його словами, у 2022 році Великобританія надала Україні військову допомогу більше ніж на £3 млрд.

Контекст

Великобританія послідовно підтримує Україну на тлі російської агресії, надаючи фінансову, військову й гуманітарну допомогу. Також країна запропонувала програми приймання британськими сім'ями українських біженців.

У серпні Великобританія підписала план допомоги Україні у відновленні транспорту, зокрема аеропортів і морських портів.

9 листопада сайт британського уряду повідомив, що до середини грудня ЗСУ нададуть понад 25 тис. комплектів одягу для екстремальних холодів, 12 тис. спальних мішків і 150 наметів із підігрівом, щоб військові могли діяти й пережити низькі температури в Україні.