$39.63 €42.29
menu closed
menu open
weather +17 Київ

У США презентують високотехнологічний бомбардувальник-невидимку, здатний нести ядерну зброю

У США презентують високотехнологічний бомбардувальник-невидимку, здатний нести ядерну зброю ВПС США мають намір придбати 100 нових літаків
Фото: northropgrumman.com
2 грудня у США презентують новий бомбардувальник шостого покоління B-21 Raider, розроблений американською компанією Northrop Grumman для військово-повітряних сил США. Про це повідомляє сайт компанії.

B-21 Raider позиціонують як високотехнологічний бомбардувальник-невидимку, який розробляють для заміни застарілого парку бомбардувальників ВПС США.

"Розроблений як далекобійний, що має підвищену живучість і здатний нести набір звичайних і ядерних боєприпасів, B-21 приєднається до ядерної тріади як видимий і гнучкий засіб ядерного стримування, підтримки цілей національної безпеки та гарантування безпеки союзників і партнерів", – ідеться у релізі компанії.

Планують, що Пентагон придбає у Northrop Grumman щонайменше 100 таких літаків, хоча деякі військові експерти вважають, що ВПС США потрібно вдвічі більше.

Associated Press пише, що параметри нового літака поки не розкрито. У виробництві наразі шість B-21 Raider, від укладання контракту до дебюту минуло сім років. Новий літак зовні схожий на бомбардувальник B-2 Spirit, який він має замінити.

Планують, що B-21 Raider стане частиною модернізованої "ядерної тріади" (сухопутної, повітряної і морської компоненти) США.

Міністерка ВПС США Дебора Джеймс пояснила, що новий "бомбардувальник ХХІ століття" потрібен для протистояння "набагато складнішим загрозам" із боку Китаю та Росії.

Відео: Military TV / YouTube