російські загарбники під Бахмутом Донецької області потрапили в справжню “м’ясорубку”. Та втім  в окупантів є три причини, щоб продовжувати наступальні дії на цьому напрямку, незважаючи на серйозні втрати.

Про це розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник в етері телемарафону 

Експерт пояснив важливість Бахмута для росіян трьома моментами:

“Перший – суто політичний. Нагадаємо, що ця війна почалася з того, що росіяни визнали ці так звані недореспубліки, і їм треба рухатися вперед, виходити на адміністративні лінії області.
Другий момент – росіяни зазнали двох стратегічних дуже серйозних поразок у цій війні. Я маю на увазі блискучу Харківську операцію і не менш блискучу Херсонську. Їм треба показувати хоч якусь динаміку успіху, бо чим далі, тим для них буде гірше й гірше. І є суто воєнний логістичний момент. На цю хвилину війна залишається на 95% війною артилерії, а 7-тонними вантажівками снарядів до передової не довозишся. Там є робочий залізничний вузол Дебальцеве. Від Бахмута до Дебальцевого всього 40 км. Така установка, як HIMARS, працює високоточними боєприпасами до 84 км. Отже, цей вузол є під дуже серйозною загрозою. Їм банально треба відсунути наші артилерійські позиції. Поки що, на мій погляд, неуспішно”.

Водночас Черник охарактеризував бої за Бахмут, як “найжорстокішу м’ясорубку, яка була від початку війни”.

“На мій погляд, там складається “маленький Верден”, як 1916 року німці і французи під Верденом влаштували дуже серйозну м’ясорубку. І для росіян там складаються саме такі аспекти. Але не забуваємо, що людські ресурси в них ще доволі великі, до свого солдата вони ніколи не ставилися як до цінності. І ці “м’ясні хвилі” вони щодня нарощують”, – підсумував він.

Зазначимо: триває двісті вісімдесят п’ята доба російського широкомасштабного вторгнення.

Протягом поточної доби, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни російські окупанти завдали масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі на всій території України. Зокрема під удар потрапили енергооб’єкти у Київській, Вінницькій та Одеській областях.

За попередньою інформацією, понад 60, з більш як 70 ракет, що противник сьогодні випустив по території України, збито силами і засобами ППО Сил оборони. Інформація уточнюється – повідомляє Генштаб ЗСУ

У звʼязку зі значними втратами в підрозділах окупантів в Херсонській області відзначаються випадки дезертирства.
Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.
Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони за добу уразили 2 пункти управління, 8 районів зосередження особового складу та ще один важливий об’єкт противника.
Підрозділи російських окупаційних військ продовжують вчиняти протиправні дії стосовно цивільного населення на тимчасово зайнятих та окупованих територіях України. Так, в місті Старобільськ Луганської області триває розквартирування мобілізованих військовослужбовців російських окупаційних військ в приватних будинках.
В селищі Ольгине Каховського району Херсонської області окупанти продовжують вивезення запасів сільськогосподарської продукції місцевих агропідприємств на територію російської федерації.
Почастішали випадки пограбувань приватних будинків, що розташовані в населених пунктах уздовж лівого берега річки Дніпро тимчасово зайнятої території Херсонської області.