ЗСУ завдали історичної поразки ворогу на його ж території

Історичний успіх: удар безпілотниками по стратегічних ракетоносцях Росії врятував Україну від ракетного залпу трьох літаків

З повідомлень у соцмережах та медіа можна зробити висновки щодо ударів по авіабазах стратегічних ракетоносців збройних сил Росії на авіабазах “Енгельс-1” та “Дягілево” і наскільки ефективною та продуманою була операція Збройних Сил України, пише журналіст Юрій Бутусов

Значення:

вперше у війні однією атакою безпілотників частково зірвана стратегічна операція збройних сил Росії;
вперше в історії літаки стратегічної авіації ядерної держави уражені прямо на базі;
вперше після Другої світової війни бойові літальні апарати непоміченими проникли у центральну Росію та завдали точний удар по російській армії.
ЗСУ зменшили залп росіян на 6 – 12 ракет
Результати. Судячи з фотографії ракетоносця Ту-22М3 в “Дягілево”, саме цей літак мав виконувати удар по Україні – на фото чітко видно підвішену крилату ракету Х-22. Очевидно, не одна така ракета мала запускатись з цього літака, але ЗСУ вдарили на випередження. Міноборони Росії підтвердило ураження ще двох ракетоносців, очевидно, типу Ту-95МС на авіабазі “Енгельс-1”. Даних про ушкодження та втрати нема, але усі ці літаки не змогли взяти участь у ракетній атаці на Україну.

У критичний момент залп росіян було зменшено щонайменше на 6 – 12 крилатих ракет. Через програмування політного завдання швидко перевішати ракети з одного літака на інший неможливо. Тобто удар безпілотників став успішним – менша кількість ракет у залпі суттєво підвищила ефективність роботи нашої ППО.