fbpx

Вам знадобиться лише пластикова пляшка: як розмножувати орхідею і насолоджуватися цим прекрасним цвітінням кожну хвилинку

Вам знадобиться лише пластикова пляшка: як розмножувати орхідею і насолоджуватися цим прекрасним цвітінням кожну хвилинку

Завдяки своїй красі та тривалому цвітінню орхідеї є дуже популярними тропічними рослинами. Однак з часом коріння можуть переповнити горщик через брак місця; вони рано чи пізно висихають і гниють. Окрім пересадки орхідей, ви також повинні подумати про розмноження своїх орхідей. Ми покажемо вам простий трюк!

Розводити орхідеї в домашніх умовах не так складно, як здається. І хоча ця “процедура” може здатися складною і впоратися з нею можуть тільки справжні знавці, насправді існує простий трюк, який легко відтворити їх в домашніх умовах

Орхідеї — одна з найбільших родин рослин, що налічує понад 25 000 видів. Своєю красою, ефектними формами і кольорами орхідея століттями зачаровувала любителів рослин. З’явившись майже 200 мільйонів років тому, ці розкішні квіти поширилися по всьому світу.

Як розмножити орхідею за допомогою пластикової пляшки?

Щоб змусити орхідеї зацвісти у вашому домі, вам не потрібно бути експертом або мати “чарівні пальц”. Все, що вам потрібно, це пластикова пляшка і кілька хвилин концентрації. Нижче ми покажемо вам кроки, які потрібно виконати:

Розмноження орхідеї: що потрібно:

Мінімум 2 гілки орхідеї

Трохи моху (сфагнум)

2 еластичні стрічки

Порожня пластикова пляшка

Фреза або ножиці

Розмноження орхідеї: як бути?

Спочатку відріжте живець від вашої рослини за допомогою стерилізованого різака або ножиць. Ви також можете взяти один живець і розрізати його навпіл, щоб отримати два стебла однакового розміру.

Зріжте квітку, якщо вона ще є.

Помістіть мох в миску, збризніть його невеликою кількістю води і відтисніть руками. Взагалі мох сфагнум – ідеальний мох, який дуже підходить для вирощування орхідей. Таким чином, це допомагає створити тропічну атмосферу навколо коренів орхідеї.

Оберніть зволожений мох навколо кінця кожного з живців і закріпіть його гумками, щоб він залишався нерухомим.

Тепер настав час підготувати вашу пластикову пляшку. Розріжте її навпіл за допомогою фрези, щоб можна було з’єднати дві частини.

Наповніть пляшку 2 сантиметрами води, а потім покладіть живці на дно так, щоб мох добре занурився у воду.

Закрийте пляшку, вставивши верхню частину в нижню.

Потім зробіть в пробці кілька отворів за допомогою голки або шила (для зручності їх можна нагріти).

Пляшку закрити і поставити в добре освітлене місце на 2 тижні. Обов’язково бережіть рослину від протягів і надмірної спеки.
Коли з’являться корінці, живці пора висаджувати в горщик.

За допомогою цього простого трюку ви можете легко розмножити орхідеї в домашніх умовах і оточити себе їх прекрасними, вишуканими квітами.

Фото ілюстративне спеціально для ibilingua

You cannot copy content of this page