fbpx

Тимофій дізнався секрет дружини під час прощання з Ганною. Разом із коханою вони прожили майже 60 років. Адвокат Андрій був другом їхньої сім’ї і теж був присутнім на прощальній церемонії. Того дня Андрій підійшов до Тимофія і відвів його набік: «Нам треба поговорити. Є питання із заповітом твоєї дружини»

Тимофій дізнався секрет дружини під час прощання з Ганною. Разом із коханою вони прожили майже 60 років.

Адвокат Андрій був другом їхньої сім’ї і теж був присутнім на прощальній церемонії. Того дня Андрій підійшов до Тимофія і відвів його набік: «Нам треба поговорити. Є питання із заповітом твоєї дружини», -сказав друг.

Тимофій здивувався, коли Андрій познайомив його з одним чоловіком: «Зараз не найкращий час, напевно, але правильно відразу все обговорити. Ти повинен знати, що твоя дружина була одружена весь цей час з цією людиною», – адвокат вказав на чоловіка, який стояв поруч, у костюмі.

Чоловік був ровесником Тимофія, але вдівець не одразу зрозумів, про що йдеться. Справа в тому, що майно дружини Тимофій та його дочка не могли успадкувати через те, що до кінця свого життя Ганна була одружена з якимсь Олександром. Цей чоловік зараз стояв навпроти Тимофія і ввічливо простягав йому руку, щоб привітати. Після 60 років спільного життя з дружиною Тимофій вирішив, що це недоречний жарт, але ніхто не сміявся.

Про те, як вчинити із заповітом дружини, Тимофій мав поговорити з цим незнайомцем. За кілька днів чоловіки мали зустрітися в кабінеті адвоката.

Коли Тимофій розповів своїй дочці про те, що сталося, вона навіть не здивувалася. Валерія нагадала татові про те, що вони з мамою давно були розлученні. Справді, 40 років тому Ганна й Тимофій вирішили розлучитися через конфлікт, декийсь час подружжя жило порізно.

“Це могло статися, коли мама жила у бабусі з дідусем”, – сказала Лера. Її батько дивувався, чому Ганна не сказала йому про це. Тепер тієї єдиної, хто міг усе пояснити, більше не було. Тимофій згадував той час і не міг зрозуміти, як його єдина в житті жінка могла так з ним вчинити. Через рік після розлучення чоловік і дружина возз’єдналися, вони почали все спочатку, але не одружилися вдруге офіційно.

У кабінеті адвоката Тимофій потис руку новому знайомому: «Не за таких обставин хотілося б познайомитися», – сказав Олександр. Він був високим сивим чоловіком у солідному костюмі з ідеальною поставою. Ця людина ніколи не заробляла на життя фізичною працею.

Усі сіли за стіл. Подолавши незручне мовчання, заговорив бізнесмен.

«Напевно, ви збентежені. Згоден, все дивно. Багато років тому я одружився з волі своїх батьків. Вони завжди хотіли онуків і хотіли мені щастя. Ганна була дочкою їхніх друзів, тож мама з татом вважали її гарною партією для мене. Вони наполягали на шлюбі, казали, що в очах колег я виглядатиму солідніше, якщо одружуся. Я прислухався до батьків, і ми уклали договір із Ганною. Це був фіктивний шлюб і ми ніколи не були близькими. Можна сказати, що Ганна надала мені дружню послугу.

За кілька місяців вона повідомила, що повертається до вас. Ми збиралися розлучитися, але постійно відкладали це. Вашим стосункам і життю це не заважало, у результаті, ми забули про це. Ми ніколи не будували стосунки, і мені це не потрібно. Я завжди був зосереджений на кар’єрі. Ми були одружені тільки на папері, тому все майно належить по праву чоловікові та дочці Ганни, тобто вам».

Після дивної новини Тимофій оговтувався кілька днів. Спочатку чоловік сердився на дружину, потім не розумів, як таке можна було тримати в секреті.

А потім Тимофій зрозумів, що жодного разу за все їхнє сімейне життя його кохана Ганнуся не давала приводу для ревнощів і була прекрасною дружиною. І він відпустив ситуацію, пробачив дружину. Значить, Ганна знала, що так буде краще для всіх.

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, спеціально для Ibilingua.com.

You cannot copy content of this page