Для наших читачів, які уважно стежать за цінами на полицях магазинів, є інформація з найпопулярніших мереж супермаркетів про нові цінники. Цінами поділилися "АТБ", "Сільпо" та NOVUS. Тепер ми знаємо, де та які продукти продають дешевше, бо вартість важливих продуктів на полицях магазинів продовжує змінюватись.

Про це стало відомо завдяки відкритим даним на сайтах торгових мереж.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Яйця дешевшають

Серед рекордсменів серед продуктів на прилавках, які стрімко подорожчали останнім часом – яйця. Проте за останні тижні вони почали дешевшати. Найвигідніше купувати яйця без упаковки. Десяток коштує зараз від 49,9 до 57 гривень, хоча ще місяць тому вони коштували 61,9 – 66,9 грн. за десяток. Ціни на яйця в упаковці сягають і 80 гривень. Можна купити й за 65–70 гривень.

Молочні продукти. Фото: скрін youtube
Молочні продукти. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Молочка дорожчає

Змінюються ціни і деякі молочні вироби. Ми порівняли вартість молока, сметани та вершкового масла від місцевого виробника. Вартість молока в поліетиленовій упаковці жирністю 2,5% не змінилася протягом місяця. А ось інші молочні продукти почали дорожчати. На кілька гривень подорожчала сметана. Олія, в одному із супермаркетів подешевшала на 3,5 грн, в іншому – подорожчала на 4 гривні.

Які ціни на овочі та фрукти

Почали дешевшати сезонні українські овочі. Звичайна біла картопля вже коштує в середньому 8 гривень за кілограм, тоді як місяць тому в деяких супермаркетах вона була по 14 грн. Подешевшала капуста, морква, буряк. Ціна на цибулю трохи знизилася. Вона зараз коштує 29,5-33 гривні. Для порівняння, у жовтні минулого року цибуля коштувала від 8 до 10 гривень за кілограм у місцевих супермаркетах. Тепер ціна втричі більша. Почали дешевшати банани, апельсини та мандарини. Ціна знизилася на кілька гривень на місяць.

Де нижчі ціни?

На інфографіці наведено ціни на різні продукти без урахування акційних пропозицій та знижок на 7 грудня. Ціни на крупу, цукор, сіль, м'ясо, макарони, борошно, овочі та фрукти вказані за кілограм. У деяких супермаркетах продають фасовані товари не за кілограм, а по 800–900 грамів.

Ціни на продукти, скріншот: 20minut.ua
Ціни на продукти, скріншот: 20minut.ua

Нагадаємо, трудовій можна дорікнути: українці зможуть отримувати пенсію навіть без стажу.

Раніше повідомлялося, пенсія за 6 місяців одні руки: хто з українців може розраховувати на велику виплату.

Також, лайфхак, який збереже вашу працездатність: як продовжити час роботи ноутбука у разі відключення електрики.