$39.47 €42.18
menu closed
menu open
weather +15 Київ

Ахметов розповів, як жив у злиднях і заробив перші гроші в карти

Ахметов розповів, як жив у злиднях і заробив перші гроші в карти Гра в карти сформувала навичку аналізу, навчила тактики і стратегії, зазначив Ахметов
Фото: dtek.com
Український мільярдер Рінат Ахметов в інтерв'ю The Washington Post, опублікованому 8 грудня, розповів, що перші гроші він заробив у карти.

За словами Ахметова, у 20 років він грав у "Підкидного дурня". Він зазначив: гра сформувала навичку аналізу, навчила тактики і стратегії.

"Чесно вам скажу, свій перший капітал я заробив грою в карти. І ось що я дізнався: карти – це тактика і стратегія, аналітичний склад розуму, практичний підхід і здатність перемагати", – заявив Ахметов.

Народний депутат України VIII скликання, український бізнесмен Сергій Тарута також розповів The Washington Post, що перший "справжній успіх" Ахметова був за картярським столом. За словами Тарути, Ахметов був "одним із п'яти чи шести" найкращих гравців у карти в Радянському Союзі і їздив на змагання.

Ахметов також розповів виданню, що в нього було важке дитинство. Він народився в бідній сім'ї, яка "практично не задовольняла своїх найнеобхідніших потреб".

"У нас була квартира на 20 м², де ми жили вчотирьох і спали на підлозі. Була вугільна піч, яку ми топили вранці, а туалет був на вулиці", – розповів Ахметов.

Він зазначив, що його життєва філософія – "бачити людей щасливими".

"Я ненавиджу бідність і страждання людей. Бажаю успіху собі й іншим. Я хочу бачити людей щасливими", – додав Ахметов.

Контекст

2021 року за версією Forbes Ахметов посідав перше місце серед найбагатших українців. Його статки оцінювали в $7,6 млрд.

За час повномасштабної війни втратив найбільше з-поміж великих бізнесменів зі списку Forbes, писало НВ.

Металургійна група "Метінвест" – головний актив Ахметова – втратила "Азовсталь" і ММК імені Ілліча, два найбільші металургійні комбінати в окупованому Маріуполі.

"За відновлювальною вартістю (витрати на побудову аналогічних компаній. НВ) втрати ММК імені Ілліча й "Азовсталі" через російську агресію становлять від $17 млрд до $20 млрд", – говорив Ахметов в інтерв'ю НВ.