fbpx

Коли все це почалося, я взяла дитину і поїхала з Харкова в Дубай, до моєї куми. У Харкові я народилася, жила та працювала. У березні цього року усвідомила, що настав час переїхати за кордон: до такого рішення підштовхнули складні часи в Україні. Наші люди тут можуть бути не тільки офіціантами. Готова повернутися до України, якщо щось зміниться на краще, але поки що таких змін не бачу

Коли все це почалося, я взяла дитину і поїхала з Харкова в Дубай, до моєї куми.

У Харкові я народилася, жила та працювала. У березні цього року усвідомила, що настав час переїхати за кордон: до такого рішення підштовхнули складні часи в Україні.

Я зрозуміла, що хочу спробувати пожити за кордоном, у безпечній країні зі зростанням економіки.

зараз я живу та працює в Дубаї. Мені дуже подобається тут рівень життя і клімат. Хотілося й раніше жити біля моря та бути в теплі.

Я й тут за допомоги куми проводжу тренінги англійською мовою з тих самих тем, що й вдома.

Звісно, все не було гладко. І розчарування в людях було, і я сама розчарувала когось. Звісно, плани на 100% не спрацювали. На перших тренінгах люди писали у відгуках, що мене неможливо слухати англійською. І це було правдою.

Я намагалася, щоб кожен наступний тренінг був кращим за попередній. Підтягла англійську, яка на момент переїзду була не на дуже високому рівні.

Незабаром знайомі з України теж почали цікавитись, як можна переїхати до ОАЕ. Так з’явився мій онлайн-курс пошуку житла й роботи в Дубаї.

Вже приїхало й влаштувалося з моєю допомогою кілька людей: керівник компанії, ювелір, інженер, фінансист-аналітик, офіціанти, продавці, працівники салонів краси.

Для іноземця, який бажає переїхати до Дубаї на ПМП, є як плюси, так і мінуси.

Серед плюсів  наголошу на легкості переїзду, найвищому рівні безпеки на вулицях, стабільності економіки, відсутності корупції, низьких вимогах до знання англійської мови, адже більше 90% людей тут говорять з помилками, до цього всі звикли.

Також – високі зарплати та можливість влаштуватися на улюблену роботу.

Наші люди тут можуть бути не тільки офіціантами. Ви реально можете знайти роботу до душі, навіть зі слабкою англійською. Я особисто знаю багато таких людей.

Мінуси: у Дубаї справді спекотно влітку, тут не можна отримати громадянство, місто досить дороге, особливо якщо не заробляєш у місцевій валюті.

Дубай – це хороша сходинка перед переїздом до США, наприклад. Тут люди підтягують англійську, набувають міжнародного досвіду. Потім набагато легше переїхати на до США, що я і планую.

Скажу щиро: з задоволенням готова повернутися до України, якщо щось зміниться на краще, але поки що таких змін не бачу.

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, спеціально для Ibilingua.com.

You cannot copy content of this page