Цей рецепт вареників виручить вас, коли часу на приготування зовсім немає, а поласувати чимось смачним дуже хочеться. Багато хто пам'ятає цю страву саме з дитинства.

Спробуйте наступний рецепт, який багато хто вважає найсмачнішим та найшвидшим. Водночас він є дуже простим сніданком.Щобільше, їх можна заготовити про запас і заморозити, щоб вранці не витрачати час на приготування тіста.

Складові:

  • Сир – 500 г.
  • Цукор – 5 ст. ложки
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 5 ст. ложки
  • Сіль – щіпка
  • Ванілін – 2 р.

Ліниві сирні вареники, фото: instagram.com/svetlana_roienko
Ліниві сирні вареники, фото: instagram.com/svetlana_roienko

Приготування вареників:

З'єднайте сир із цукром та ваніліном. Додайте до сиру яйце і все добре розмішайте. У сирну масу висипте просіяне борошно і перемішайте. Далі робочу поверхню присипте борошном, щоб тісто для лінивих вареників не чіплялося до неї.

Викладіть сирне тісто на робочу поверхню. Поділіть його на дві частини й з кожної частини розкатайте довгу, тонку "ковбаску". Отриману ковбаску необхідно нарізати на невеликі шматочки.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Тепер кожен шматочок вмочіть в борошні з кожного боку. Ледачі сирні вареники відправте в киплячу воду. Варити їх необхідно близько п'яти хвилин, періодично помішуючи.

З готових вареників злийте воду та додайте невеликий шматочок вершкового масла. А при подачі до столу сметану та мед. Їх можна також замінити йогуртом, джемом, фруктами чи варенням на свій смак.

Ліниві вареники від Тетяни Литвинової, фото: кадр з відео
Ліниві вареники від Тетяни Литвинової, фото: кадр з відео

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації