Президент Володимир Зеленський обговорив із Прем’єр-міністром Великої Британії реалізацію формули миру, взаємодію в оборонній та енергетичній сферах.

Про це глава Української держави повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

“Підтримую регулярний діалог з Прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Сьогодні обговорили реалізацію нашої формули миру, співпрацю щодо оборонних спроможностей та енергетичної стабільності України”, – зазначив Зеленський.

Також, за словами Президента, під час розмови було синхронізовано позиції перед онлайн-самітом G7.

Додамо, що раніше прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак пообіцяв збільшити військову допомогу Україні, зокрема, для захисту неба.

 «Тому не сумнівайтеся, ми будемо з Україною стільки, скільки буде потрібно. Наступного року ми збережемо або навіть збільшимо військову допомогу. І ми надамо нову підтримку для протиповітряної оборони, щоб захистити український народ і критичну інфраструктуру, на яку він покладається. Захищаючи Україну, ми захищаємо себе», – заявив Сунак.

Він також відзначив, що відповідь Заходу на російську агресію проти України показала глибину його колективної рішучості.

«Швеція та Фінляндія вступають до НАТО. Німеччина збільшує видатки на оборону. Партнери в таких країнах, як Австралія, Японія та Південна Корея, підтримують нас. Ми розробили абсолютно нову модель санкцій. І через НАТО та Об’єднані експедиційні сили ми захищаємось від подальшої російської агресії… чи то на Сході, чи на Крайній Півночі», – додав глава британського уряду.