повернутись на
$39.57 €42.12
menu closed
menu open
weather +16 Київ

Роднянський: Липкий страх обплутав Москву. Багатьох тягають на допити. Ставлять запитання щодо паплюжних зв'язків. Когось звільнили. Комусь погрожують

Роднянський: Липкий страх обплутав Москву. Багатьох тягають на допити. Ставлять запитання щодо паплюжних зв'язків. Когось звільнили. Комусь погрожують Роднянський: Російський режим укотре помилився у розрахунках
Фото: alexander.rodnyansky / Instagram
Українсько-російський продюсер Олександр Роднянський 9 грудня в Instagram розповів про те, що насправді відбувається зараз у столиці країни-агресора РФ.

"Учора ввечері двоє знайомих розповідали мені телефоном про життя в Москві. Багатьох моїх друзів тягають на допити. Ставлять запитання щодо їхніх паплюжних зв'язків. Зокрема і зі мною. Когось уже звільнили з роботи. Комусь погрожують, – написав продюсер. – Усі поводяться вкрай обережно, ретельно добирають слова, оглядаються на всі боки, стишують голос до шепотіння, стали боязкими".

Роднянський зізнався, що й сам не телефонує своїм друзям у РФ, "щоб не створювати їм проблем".

"Нещодавно написав другу в надзвичайно захищеній мережі невинне повідомлення. Він відповів дуже теплим аудіопосланням (кажуть, їх важче прослухати), у якому був фрагмент для "товариша майора". Про всяк випадок. Липкий страх обплутав Москву", додав продюсер.

У своєму пості він також згадав про українські міста.

"Нескінченні розмови про генератори, інвертори, котельні, обігрівачі, батареї. У багатьох квартирах запасено воду у відрах і каструлях. До сирен і попереджень телефоном усі давно звикли. Навіть не всі ходять у сховища, – написав він. – У Києві, й у Львові, й у Харкові я не чув жодної нотки сумніву щодо неминучості перемоги".

Роднянський підкреслив, що "російський режим укотре помилився в розрахунках".

"Його план полягав у тому, щоб занурити населення українських міст у темряву й холод, позбавити їх волі до спротиву, підірвати дух і змусити вплинути на власну владу. Помилилися. Все вийшло навпаки. Занурили у страх росіян. І об'єднали українців", – резюмував він.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Олександр Роднянські * (@alexander.rodnyansky)

Контекст

Роднянський – один із засновників українського телеканалу "1+1". Раніше він був його генеральним директором. 2002 року покинув цю посаду, а 2008 року продав свої акції американській компанії Central European Media Enterprises.

2002 року Роднянський переїхав до РФ і очолив телеканал СТС. За два роки став керівником телевізійного холдингу "СТС Медиа". 2009 року Роднянський покинув холдинг і вирішив сконцентруватися на розвитку власних проєктів.

Роднянський – продюсер десятків художніх фільмів і серіалів, серед яких "Схід-Захід", "Водій для Віри", "Дев'ята рота", "Олена", "Левіафан", "Нелюбов". Фільми, спродюсовані Роднянським, неодноразово здобували престижні кінопремії, зокрема на Каннському кінофестивалі, а також були номіновані на премію "Оскар".

У перші дні після нападу РФ на Україну Роднянський засудив російську агресію. 20 березня 2022 року продюсер заявив, що "у тому вигляді, в якому зараз існує Росія, йому там не місце".

У жовтні російський мін'юст заніс Роднянського до реєстру "іноагентів".