fbpx

Я вже кілька місяців з пенсії гроші відкладаю, щоб сестрі своїй віднести, адже їй зараз дуже непросто. Зараз наближаються свята, я піду віднесу сестрі, бо ж онукам треба подарунки купити. А що робити, мусимо підтримати, ми ж родичі

У мене є старша рідна сестра, Ольга. Мені її дуже шкода, бо життя у неї не склалося якось не так, вона постійно зайнята проблемами своєї доньки і в них забуває про себе.

Мої дочки живуть окремо, бачу їх, на жаль, рідко через те, що обидві чоловіки далеко поїхали. У Ольги теж є син та донька.

Синові 30 років, живе в одному місті з нами, але окремо, а племінниці моїй, дочці Ольги Тетяні нещодавно виповнилося 27 років. Вона сама виховує семирічну доньку.

Народила Тетяна дівчинку, звичайно, всі турботи про дитину лягли на плечі моєї сестри і її чоловіка. А потім чоловіка сестри не стало, з доходу — лише її пенсія та те, що старший син дає.

Ольга продовжувала з останніх сил опікуватися донькою і внучкою. Тетяна ніяк не могла роботу знайти. А може і не старалася.

– Тетянка заміж виходить, – повідомила сестра сяюча, через рік після народження другої дитини, – хлопець такий гарний, багатий!

Відгуляли весілля, а після Тетяна пішла жити до чоловіка. Доньку залишилася у бабусі з дідом. Пів року прожили, а потім племінниця повернулася додому, щось у них з чоловіком не склалося.

Через рік сестра мені повідомила, що Тетяна вийшла заміж, зятя привела додому. Я дивувалася, а Ольга раділа.

– От, – говорила сестра, – знову не одна донька, ми ще поповнення чекаємо, а завтра у зятька день народження, приходь у гості.

Я зібралася і пішла. Зять сестри мені не сподобався. А після того святкування почала мені сестра дзвонити з проханнями: ти хоч мого зятя з днем народження привітай, і іменини у нього скоро, так що не забудь.

– Ольго, – кажу, – чи багато ти чоловіків моїх доньок вітаєш? Та ти й знати не знаєш, коли і що там вони святкують, ти ж, мабуть, і не пам’ятаєш як їх звати.

Ольга образилася, через пів року у Тетяни син народився, а ще через півроку зять від них пішов. Молодята не розлучалися, бо офіційно розписаними не були. Тепер на Ользі висіло двоє дітей, та донька на додачу.

А ще через кілька місяців сестра мені повідомила, що Тетяна усі накопичення їхні прихопили з собою і поїхала в невідомому напрямку з своїм теперішнім чоловіком.

Станом на зараз моя сестра Ольга виховує двох онуків, поки донька невідомо де. Грошей обмаль, тільки за рахунок сина і вирулює, та ще город виручає. Старший син мамі дуже допомагає, навіть не знаю, що вона без нього і робила б. Одним словом, мені дуже шкода сестру, але вона сама винна в усьому.

От зараз наближаються свята, я щось з своєї пенсії теж відклала, піду віднесу сестрі, бо ж дітям треба подарунки купити. А що робити, мусимо підтримати, ми ж родичі.

Спеціально для Українці Сьогодні.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page