facebook

“Люди у формі ходять будинками і фотографують”: у Польщі навчання військових наробило галасу

Місцеві сприйняли військових за шахраїв.


У Польщі на околицях міста Оструда, що на півночі країни, сталося непорозуміння із військовими, які у межах навчань проводили планові заходи з огляду місцевості. Жителі дуже стривожилися і сприйняли їх за шахраїв.

Про це пишуть польські ЗМІ.

Спершу муніципальна служба в Лідзбарку-Вармінському попередила людей, що на околицях польського міста нібито почали з’являтися шахраї, які видають себе за військових. У повідомленні йшлося, що чоловіки одягнені у форму та чорні кепки, входили до будинків, фотографували та розпитували про нерухомість.

 

“Ми застерігаємо від впуску таких людей до будинку та підписання будь-яких документів. У разі сумнівів, прохання повідомити в поліцію. Армія та поліція не проводять жодних подібних дій. Закликаємо вас бути пильними”, – йшлося в повідомленні центру кризового управління.

Стурбовані мешканці швидко передавали інформацію один одному. Справа набула розголосу і в неї втрутилися військові. Вони пояснили, що сталося непорозуміння.

У селах справді з’явилися солдати, і збирання інформації про нерухоме майно є їхнім рутинним завданням. Військові кажуть, що були переконані, що мешканців було поінформовано про їхню діяльність.

Читайте також:  Арестович розповів, чому Росії “життєво необхідно” захопити Україну

“Це було передбачено на випадок виникнення “гіпотетичної ситуації збройного конфлікту”, щоб жителі знали, як поводитися в надзвичайній ситуації. Дійшовши до окремих будинків ( потрібно було перевірити близько 80), окремі жителі були здивовані візитом солдатів”, – каже пані майор Магдалена Косчинська з 16-ї механізованої дивізії.

Вона запевнила, що жителі розповсюдили неправдиву інформацію, і, за її словами, “солдати не входили до жодної оселі без згоди власника, а також не робили фото без дозволу. Крім того, жодних документів на підпис про передавання нерухомого майна армії не подавалося”.

Також військова додала, що солдати будуть й надалі з’являться у різних місцях у тренувальних цілях.

 

 

Запис “Люди у формі ходять будинками і фотографують”: у Польщі навчання військових наробило галасу спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: