З російським диктатором Володимиром Путіним домовитися неможливо. Питання завершення війни має бути очевидним – перемога Києва. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Радник Банкової також вважає, що ймовірно, такої ж думки дотримуються і європейські лідери, які ведуть діалог з Путіним. Кремлівський диктатор прямо в ультимативній формі заявляє про намір знищити Україну.

«Путін абсолютно недоговороздатний. Думаю, це усвідомлюють всі європейські лідери, які періодично розмовляють з ним. Він прямо заявляє, що зневажає міжнародне право, хоче захоплювати території і вбивати українців, допоки його вимоги не виконають. Рішення очевидне: перемога України», – підкреслив Михайло Подоляк.

У свою чергу глава міністерства закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі заявив, що мирні переговори в Україні не мають бути використані Росією для перегрупування з метою нового наступу. Про це повідомляє видання Reuters.

«Будь-які переговори мають бути реальними, вони мають бути змістовними і не можуть бути просто фіговим листком для переозброєння Росії та подальшого вербування нею солдатів», – зазначив міністр.

За словами Клеверлі, попри бажання Британії розпочати мирні переговори якомога швидше, лише Україна може встановити параметри таких перемовин.

«Насправді я не бачу жодних сигналів з боку російської сторони, які б переконали мене, що владімір путін готовий добросовісно вступити в такі переговори. Його риторика все ще дуже конфронтаційна», – додав він.