Четвер, 25 Квітня

На роботу “Шахедів” не впливають мороз чи тепло – Повітряні сили

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

Іранські дрони-камікадзе, які використовує росія у війні проти Україні, не чутливі до морозу, на їхнє використання може впливати лише шквальний вітер і різкий перехід із температурного “плюса” в “мінус”. Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

“Ні мороз, ні тепло ніяк не впливають на діяльність цих дронів”.

Ігнат спростував припущення, що ворог довший час не використовував іранські баражуючі боєприпаси для ударів по Україні через мороз.

За словами речника Повітряних сил, певним чином завадити роботі “Шахедів” (як і пілотованої авіації) може хіба нельотна погода: шквальний вітер, поривчастий штормовий вітер, а також умови, які призводять до обледеніння апарату (стається при високій вологості повітря у короткий час при різкому переході з температурного “плюса” в “мінус”).

Водночас ніхто не може сказати напевне, чому росія протягом кількох тижнів не використовувала іранські безпілотники. Існує кілька припущень: або закінчилась перша партія, або противник притримав цю зброю, або отримав нову партію – для росії це не проблема, оскільки є пряме сполучення з Іраном через повітряний чи морський простір Каспію.

Проте температурні умови (наприклад, мороз –ред.) не можна розглядати як фактор невикористання агресором дронів-камікадзе “Shahed”, наголосив Ігнат.

Він також зазначив, що українська протиповітряна оборона не має змоги збивати балістичні ракети, які може використовувати Росія.

“Ні “Іскандери”, ні ракети С-300, ні ракети іранські… Балістика на сьогоднішній день недоступна до збиття засобами протиповітряної оборони, які є у нас на озброєнні. Тому найефективніший метод знищення цих ракет – це на старті, там, де вони знаходяться. Різні види бавовни можуть допомогти знищити ці ракети. План дій у вищого військово-політичного керівництва є, якщо це станеться. Думаю, наші партнери теж будуть допомагати Україні”, – сказав він.