fbpx

Я цілком розумію тата. Мама моя росла в сім’ї з 10 дітей у бідності, нелюбові, ще й без батька. Тата вистачило на 40 років! Мама не працює вже 30 років, народила чотирьох дітей і після того, як пішла з роботи після народження третьої дитини, потихеньку почалося. Ну немає нічого в квартирі!

Я цілком розумію тата. Зараз поясню, про що я. Але як знайти вихід?

Мама моя росла в сім’ї з 10 дітей у бідності, нелюбові, ще й без батька. Її важкий і гордий характер ми, її діти, випробували на собі й терпіли все життя.

Батько терпів теж, але через 40 років життя з нею пішов до іншої. Мама вдає що їй байдуже, не визнаючи, що з таким характером, як у неї, як можна було взагалі 40 років чоловіку з нею жити?

Мама не працює вже 30 років, народила чотирьох дітей і після того, як пішла з роботи після народження третьої дитини, потихеньку почалося. Вона перестала за собою доглядати, почала багато їсти, погладшала до 110 кілограм. Все її життя було в нас, але також і в їжі, і в телевізорі. Зараз здається, що життя по телевізору для мами важливіше за реальне, а нас вона може не помічати.

Мати  жила серіалами, а зараз захоплена учасниками передачі, де готують їжу. Їй стало не цікаво гуляти, ходити в гості, вона все життя не пускала друзів своїх дітей у гості, сама не ходила ні до кого, не гуляла з татом у парках, її нічого не цікавило. Потім запустила свою квартиру і перетворила її на склад речей, яким років по 50.

Одну кімнату так захламила, що не пройти. Вона вся в старих меблях та одязі, і зараз замість того, щоб звільнити кімнату для доньки, яка скоро народить їй онука, вона всім незадоволена. Для неї мотлох дорожче, ніж порядок та власні діти.

Коли починаємо розбирати завали, вона влаштовує сцени, поводиться так, що здається, зараз ми втратимо маму, і тому ми нічого не робимо, тільки протираємо пил.

Всі її діти переїхали до чоловіків та дружин і заїжджаємо до мами лише у гості. Але в бардаку жили все життя, мамине здоров’я дорожче. З’їхали, допомагаємо їй усім, чим можемо, і нехай живе у великій квартирі зі своїм мотлохом, але самі зі своїми сім’ями у мотлоху без ремонту, який вона не дає зробити, жити не можемо.

Та й мама не хоче жити з нашими чоловіками, а знайомитися з братовою дружиною і з чоловіком молодшої сестри взагалі не хоче.

Але найголовніша проблема почалася, коли молодша сестра, яка після школи жила 6 років із матір’ю, знайшла собі чоловіка та з’їхала до нього. Мама. коли залишилася сама, перестала спати ночами.

Ми обстежили її, але нічого не знайшли, просто емоційна нестабільність. Тепер мамі почало здаватися, що хтось ходить по її ліжку великого розміру, а потім зістрибує, не дає їй спати, тупотить. Начиталася вона в інтернеті, що це домовик і він недобрий. Тепер він вдень і вночі стрибає по ліжку, лазить під матрацом, спить у кутку, хропе, а мама тепер знову не спить і зводить себе.

Я три дні ночувала в неї, а потім сестра і ми нічого не чуємо і не бачимо, ну немає нічого в квартирі! А мама продовжує доводити себе,

Як із цим боротися? В чому може бути проблема? Як це виправити і до кого звертатися по допомогу, яких фахівців? Нас вона не чує і не хоче слухати, йти кудись категорично відмовляється.

Передрук без посилання на ibilingua.com.

Фото ілюстративне, спеціально для ibilingua.com.

You cannot copy content of this page