Увечері 10 грудня ЗСУ завдали нищівних ударів по скупченням російських військ у Мелітополі та Токмаку. Можна говорити про підготовку українців до вирішального бою війни, прорив до Азовського моря.

Про це у своєму блозі в Telegram написав російський військовий та політичний оглядач Анатолій Несміян (Ель Мюрід).

Він висловив думку, що наступ ЗСУ вже “не за горами”, оскільки українці почали так потужно пресувати окупантів на Півдні. Зазначимо, що ЗСУ люблять застосовувати у війні з РФ тактику “дрібних порізів”. Перед великим контрнаступом вони високоточними далекобійними знаряддями виносять у тилу окупантів бази, штаби, скупчення техніки, живої сили та боєприпасів.

Це дозволяє “знекровити” ворога до такої міри, що він вже не в змозі чинити опір силам ЗСУ, що настає, і втікає. Саме це відбувалося під час звільнення українцями Харківської області, а також правобережної частини Херсонщини. Мюрид зазначив, що вихід ЗСУ до Азовського моря стане фінальною точкою у цій загарбницькій війні.

“Вихід до узбережжя означатиме кінець війни на умовах Києва, тому що тоді автоматично постає питання зі стійкістю Криму та неминучим припиненням його постачання по землі. По морю постачатиме 2-мільйонний регіон, та ще й в умовах, коли Чорноморський флот насилу може обороняти узбережжя… Загалом, ситуація зміниться кардинальним чином”, – написав російський блогер.

Справа в тому, що вихід на Азовське море дозволить ЗСУ знищити Кримський міст, що залишить окупаційне угруповання ЗС РФ на півострові без постачання. Утримати цю територію вже не вдасться.