fbpx

Ми готувалися до вечері, але батька все не було. Через вікно мама побачила його машину, і вийшла на вулицю. У машині батько був не один, і мама це побачила на свої очі. Батько виправдовуватись не став. У нього тепер, виявляється, інша жінка, а дружина, з якою прожили понад чверть століття, тепер йому уже не потрібна

Моя мама все своє життя присвятила нам з сестрою і нашому батьку, вона у всьому намагалася бути взірцем, але мій тато все одно пішов з сім’ї заради свого нового кохання, а мама залишилася при своїх інтересах.

Жили батьки добре, любили і нас, і одне одного, так що нічого не віщувало біди. Мама жила і навіть не підозрювала, що у її чоловіка давно є інша жінка.

Батькові виповнилося 50 років, ми відсвяткували його ювілей, після чого він зібрав свої речі і пішов до своєї нової пасії. Ми з сестрою дуже образилися за це на нього, як він міг!

Мама йому все життя присвятила, і в результаті в п’ятдесят років виявилася непотрібною! Знайшов собі жінку на п’ятнадцять років і пішов до неї. Пояснює, що любить її і що хоче простого людського щастя.

Нашу родину усі знайомі і родичі вважали зразковою. Мама все життя не працювала, справді присвятивши себе нам: домашніми справами вона займалася із задоволенням, любила готувати, наводити в будинку чистоту та затишок, приймати гостей, дивувати.

З кінця дев’яностих мій батько займається бізнесом і справи йдуть досить успішно, тому наша сім’я завжди жила заможно. Ми мали все, що треба, а може, й більше: модний одяг, нові сучасні гаджети, поїздки.

Батькові подобалося, що мати не працює, він із задоволенням приймав її турботу. Звичайно, вдома батько не робив нічого. Мати подавала нагладжений одяг, сервірувала сніданки та вечері, давала з собою парасольку, записувала до лікарів, купувала все необхідне. Батько тільки працював, відпочивав і спілкувався з нами у вільний від роботи час.

А рік тому все змінилося. Батько почав пізно приходити з роботи, мама через це дуже переживала. Телефон був відключений, вона ходила від вікна до вікна і в якусь мить побачила його машину, припарковану не на звичайному місці, а біля сусіднього будинку.

Мама почала накривати на стіл вечерю, але батька все не було. Тоді вона вийшла на вулицю і пішла до машини. У машині батько був не один, і мама це побачила на свої очі. Батько виправдовуватись не став. У нього тепер, виявляється, інша жінка, а дружина, з якою прожили понад чверть століття, тепер йому уже не потрібна.

Батько не просто пішов, він ще й залишив маму практично без нічого. На момент розлучення з’ясувалося, що в матері, окрім пари шуб та жменьки золотих прикрас, немає нічого нажитого.

Все життя вони прожили в дошлюбній трикімнатній квартирі батька, що дісталася йому у спадок від бабусі. Ну так, нещодавно зробили там відмінний недешевий ремонт, але забрати половину ремонту не було можливим, як ви розумієте.

Автомобілі виявилися власністю фірми, а сама фірма оформлена якось так хитро, що мамі теж залишилося лише розвести руками. Тому мама практично з валізою пішла в нікуди, мені її дуже шкода.

На момент розлучення мені було 22 роки, а моїй молодшій сестрі 20, тож і дочкам, виходить, тато виявився вже нічого не винен. Щоправда, нас він не залишив напризволяще.

Сестрі зняв студію в оренду поряд із університетом, оплачує сам, як і навчання. А мене влаштував на гарну роботу у свого бізнес-партнера, обіцяв згодом дати грошей на перший внесок із іпотеки.

Але мені від нього не треба нічого! Мені за маму прикро! Я батька заблокувала в телефоні і в соцмережах.

Мати у свої п’ятдесят живе у орендованій квартирі влаштувалась працювати продавцем у магазин – у неї ні стажу, ні накопичень, ні житла. Своєї нерухомості немає, у квартирі її батьків давно живе брат із сім’єю. Та й жити мама звикла по-іншому, враз якось постаріла.

Не можу пробачити, що він так з мамою вчинив! У нього зараз у шоколаді: молода дружина, нове життя, дитину спільну чекають. А ми збираємо себе по шматках…

Дивлячись на приклад своїх батьків, я розумію, що сидіти, як мама, домогосподаркою я не хочу. Треба мати свої гроші, бути самодостатньою, щоб в разі чого не опинитися за бортом.

Спеціально для Українці Сьогодні.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page