Нещодавно у мережі почала ширитись інформація про те, що з однієї з найгарячіших станом на зараз ділянок фронту виходить одна із бригад ЗСУ. Речник угруповання військ “Схід” Сергій Череватий прокоментував цю інформацію та зазначив, що на фронті відбувається багато подій – планові ротації, заміна підрозділів, передислокація на інші напрямки. 

Про це він розповів в етері одного з українських каналів. 

“Проте не все це потребує оголошення, особливо з назвою конкретного підрозділу – табу. Якщо там і відбуваються якісь події, повірте вони планові, повірте вони із задумом”, – наголосив Сергій Череватий. 

Крім того, він нагадав, що сьогодні, 12 грудня, день Сухопутних військ.  

“Ви справжня залізна гвардія, яка є осердям оборони України, тому що це найбільший та найчисельніший вид військ. Я впевнений, що вони будуть головною запорукою нашої перемоги”, – повідомив Сергій Череватий. 

Зазначимо, що наразі Росія попри перевагу в живій силі та артилерії, зазнає поразки на фронті. Її тактика на полі бою не працює взагалі, водночас ЗСУ потужно знищують позицію ворога та виганяють окупантів з українських міст. І Росія не знає, як вийти зі цієї пастки. 
 
Як розповів військовий експерт Петро Черник, за 10 місяців війни Росія не може похвалитися жодними успіхами. Російські війська не розраховували на таку війну, вони були впевнені на всі 100 відсотків, що зможуть ліквідувати українську державність ударним угрупуванням у 200 тисяч військових та найкраще зібраною технікою буквально за 2 – 3 дні. 

Проте, як він зазначив цього зробити окупантам не вдалося, тож виходить, що вони самі собі викривили реальність. 

Також ми розвінчили важливий міф – що російська армія взагалі щось важить. Адже сьогодні ми бачимо, що в усіх частинах, починаючи від логістики і закінчуючи мотивацією, модель, яка склалася у Росії після розпаду СРСР терпить своє фіаско, 
– зауважив Черник. 

За його словами, ми маємо “подякувати” російським генералам за те, що замість того, аби по-справжньому будувати свою оборону, крім пропагандистської картинки, вони займалися лише “розпилюванням” величезних воєнних бюджетів. 

“Але жодним чином не можна недооцінювати ворога, бо вони б’ються на смерть і старого радянського мотлоху в них ще багато”, – додав Черник. 

Військовий експерт наголосив, що Путін у стратегічній пастці – в нього є головоломка, яку він хоче розв’язати, але не може. 

Путін добре усвідомлює, що якщо для Росії якнайшвидше складеться класична воєнна поразка, то є висока ймовірність, що його позбавлять життя свої ж. Адже йому просто не пробачать цієї авантюри, 
– пояснив Черник. 

За його словами, Росія може стати на шлях свого розпаду. “Саме тому вони дають нескінченні сигнали і українцям, і всьому цивілізованому світу про пошуки якихось “точок дотику” для переговорів”, – зауважив експерт. 

Він наголосив, що українці мають пам’ятати, що росіянам вірити не можна – вони дійсно шукають переговорного процесу, бо зараз для них ще залишається вікно можливостей. 

На думку експерта, стратегічна ініціатива однозначно на боці України і нічого росіяни у стратегічному контексті, крім ядерної зброї, запропонувати не можуть.  

“І вони не знають, як вийти з цієї пастки”, – додав Черник.

Тож, найімовірніше, все закінчиться тотальним провалом російських військ, після чого увесь світ остаточно переконається у слабкості ворожої армії, а країна-терористка стане ще більш ізольованою.