$39.60 €42.44
menu closed
menu open
weather +11 Київ

Російський дипломат заявив представникам Туреччини про "агресивну поведінку" українських військових

Російський дипломат заявив представникам Туреччини про "агресивну поведінку" українських військових Росіяни поскаржилися Туреччині на ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Вершинін заявив, що під час політичних консультацій із Туреччиною у Стамбулі "максимально докладно" поінформував турецьку сторону про "абсолютно агресивну" поведінку з боку Збройних сил України. Про це повідомляє російське агентство ТАСС 12 грудня.

Російський посадовець заявив, що сторони докладно обговорили ситуацію в Україні та "нових регіонах Російської Федерації", маючи на увазі окуповані території України.

Він заявив, що зробив акцент на "абсолютно агресивній поведінці з боку ЗСУ" та уявні атаки на "мирне населення Донбасу" й "інші російські території".

Представник РФ заявив, що із цих територій нібито надходить "фейкова" інформація. Він вважає, що західні ЗМІ спотворюють те, що відбувається насправді.

"Ми готові до обговорення на основі тих цілей, які було заявлено під час "спеціальної воєнної операції", – сказав Вершинін.

Контекст

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом "демілітаризації" і "денацифікації". За даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

На початку квітня війська РФ під тиском та після успішних дій ЗСУ покинули Київську, Чернігівську і Сумську області. Наприкінці серпня – у вересні сили оборони розпочали контрнаступ, під час якого звільнили майже всю Харківську область, деокупували тисячі кілометрів території на півдні України і вийшли там на рубіж на правому березі Дніпра.

За даними Генштабу ЗСУ, військові РФ продовжують наступ лише на бахмутському та авдіївському напрямках, на інших – переважно обороняються.

Путіна не бентежать великі втрати російських окупантів в Україні, в Кремлі зараз налаштовані вести тривалу війну, писало 25 листопада видання "Важные истории". За даними джерел видання, влада РФ розуміє, що до весни РФ може втратити 100 тис. мобілізованих, але це "нікого не лякає".