$39.78 €42.38
menu closed
menu open
weather +12 Київ

Зеленський назвав "останню надію" Росії у війні проти України

Зеленський назвав "останню надію" Росії у війні проти України

Зеленський закликав українців реагувати на попередження військових і сигнали повітряної тривоги "поки в окупантів є ракети"


Фото: president.gov.ua
Росія не відмовилася від тактики терору у війні проти України. Про це 12 грудня у вечірньому відеозверненні, яке опублікували у Facebook Офісу президента, заявив глава Української держави Володимир Зеленський.

"Відсутність масованих ракетних ударів говорить лише про те, що ворог до них готується і може вдарити в будь-який час. Хоча очевидно, що і без світла ми добре знаємо, куди стріляти і що звільняти, Росія все одно надіється на блекаути. Це остання надія терористів", – сказав президент.

Зеленський закликав українців реагувати на попередження військових і сигнали повітряної тривоги, "поки в окупантів є ракети".

"На всіх рівнях маємо бути готовими до будь-яких ворожих намірів. І зробимо все, щоб пройти цю зиму, – наголосив президент. – Щодня ми додаємо Україні нових енергетичних сил. Після кожного російського удару відновлюємо систему. Настільки, наскільки це можливо. Ми робимо все, щоб ввезти в Україну якнайбільше обладнання, яке може компенсувати шкоду від влучань ракет".

Контекст

За словами Зеленського, за вісім місяців повномасштабної війни Росія застосувала проти України приблизно 4,7 тис. ракет.

Окупанти від жовтня провели вісім масованих атак по енергооб'єктах України, випустивши понад 1000 ракет і снарядів. У країні почали вводити екстрені вимкнення електроенергії, фіксували проблеми з водо- й теплопостачанням.

Останній масований ракетний обстріл України відбувся 5 грудня. Російські війська випустили понад 70 ракет, ЗСУ збили більш ніж 60, повідомило командування Повітряних сил. Росіяни провели три хвилі обстрілів.