Для українців картопля стала другим хлібом, адже без страв з неї важко уявити щоденне меню будь-якої сім'ї. А рецептів приготування цього овочу не перерахувати.

Найпростіше звісно ж просто відварити картоплю. І це можна зробити дуже швидко, знаючи наступні секрети. Що особливо актуально у сьогоднішніх реаліях, коли українці годинами сидять без світла та зв'язку, а часто й можливості приготувати чи розігріти їжу. Особливо це стосується тих, у кого на кухні замість газової - електроплита.

5 хитрощів, які дозволять скоротити час варіння картоплі:

1. Потрібно додати в каструлю, де вариться картопля, невеликий шматочок вершкового масла. На поверхні води утвориться плівка, яка підвищить температуру води, а це своєю чергою допоможе приготувати овочі швидше.

2. Починайте відварювати картоплини не в холодній воді, а заливши окропом. А якщо поєднати цей спосіб з першим, то картопля звариться вдвічі швидше.

Скрін, відео картопля з сиром
Скрін, відео картопля з сиром

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

3. Залийте картоплю водою, поставте в мікрохвильову піч на максимальну потужність і включіть таймер на 7-10 хвилин. Врахуйте, що термін приготування залежатиме від ваги овочів та потужності побутової техніки.

4. Також картоплю можна приготувати в мікрохвильовій печі, але в рукаві для запікання. Страва буде готовою за 7 хвилин.

5. Також швидко можна приготувати картоплю в мундирах у мікрохвильовій печі за допомогою зубочисток. Їх потрібно встромити в овоч з різних боків. Далі поставити картоплини на зубочистки як на ніжки й на тарілці - у мікрохвильову піч. Таким чином страва приготується за 5 хвилин.

Запечена картопля, фото: скріншот з відео
Запечена картопля, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації